Επιχειρήσεις

Riverstone και Galuccio δημιουργούν παγκόσμια εταιρεία ενεργειακών συμμετοχών

Riverstone και Galuccio δημιουργούν παγκόσμια εταιρεία ενεργειακών συμμετοχών
Ενεργειακό fund βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης - Ευκαιρίες δημιουργεί η μεταρρύθμιση στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Μεξικό
H Riverstone Holdings Ltd., η μεγαλύτερη διεθνής εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στον τομέα της ενέργειας, ενώνει τις δυνάμεις της με την πετρελαϊκή Miguel Galuccio προκειμένου  να δημιουργήσουν μια  παγκόσμια ενεργειακή εταιρεία συμμετοχών (Global Energy Venture).
Οι εκπρόσωποι των Galuccio και Riverstone βρίσκονται σε συνομιλίες με μεγάλους διεθνείς επενδυτές και κρατικά found που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν  σε επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.
Στα σχέδια περιλαμβάνεται η συνέχιση των ενεργειακών επενδύσεων ιδιαίτερα σε ελκυστικές αγορές όπως το Μεξικό.
Η Riverstone, με επικεφαλής τους ιδρυτές Pierre Lapeyre και David Leuschen, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 34 δις. $ από την έναρξή της το 2000 για την εξαγορά και την ανάπτυξη των επενδύσεων σε εταιρείες ενέργειας και συγκεκριμένα σε εννέα ιδιωτικά κεφάλαια και τρεις εισηγμένες - οχήματα.
Η Galuccio, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας  στον χώρο της ενέργειας στις πέντε ηπείρους, τον περασμένο μήνα έγινε μέλος της διοίκησης της Schlumberger Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας υπηρεσιών πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, για τα οποία στο παρελθόν εργαζόταν.
Η Riverstone έχει ήδη ενεργό ρόλο στην αναδυόμενη αγορά ενέργειας του Μεξικού.
Η εταιρεία έχει αναπτύξει 17% του κεφαλαίου της στον Κόλπο του Μεξικού μέσω εταιρειών όπως η Sierra Oil & Gas S de RL de CV  και Fieldwood Energy LLC, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόλπο του Μεξικού που παράγει περισσότερα από 85.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
Η Riverstone έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 750 εκατ. $ από τα τοπικά συνταξιοδοτικά ταμεία.
Η μεξικανική κυβέρνηση προχωρεί στη μεταρρύθμιση του τομέα της ενέργειας και προσελκύει επενδυτικό  ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο.
Μετά από 75 χρόνια μονοπωλίου της Petroleos Mexicanos, γνωστή ως Pemex, η αγορά έχει πλούσια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα αναπτυχθούν μέσω της τεχνολογίας και των διαδικασιών που χρησιμοποιούνται σε άλλα μέρη του κόσμου, λένε οι αναλυτές του κλάδου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης