Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θέμα ημερών η σύναψη του κοινοπρακτικού δανείου των 200 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ

Θέμα ημερών η σύναψη του κοινοπρακτικού δανείου των 200 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ
Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα οι υπογραφές, εφόσον διευθετηθεί η μοναδική εκκρεμότητα που αφορά στην απαίτηση των Τραπεζών για επιστροφή 50 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017
Σε καλό δρόμο δείχνουν να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ΔΕΗ και Τραπεζών για την έκδοση του νέου κοινοπρακτικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να προβλέπουν υπογραφή σύμβασης εάν όχι αυτή την εβδομάδα, το αργότερο την επόμενη.
Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν βρει διέξοδο στα δύο από τα τρία συνολικά σημεία που είχαν μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις και απομένει το ένα για να ολοκληρωθούν επιτυχώς.
Συγκεκριμένα, οι Τράπεζες φέρονται να έχουν υποχωρήσει στην αρχική τους απαίτηση για επιτόκιο 6,25% και να αποδέχονται διακύμανση κάτω από το 6% και κοντά στο 5,5% που έχει θέσει ως «ταβάνι» η ΔΕΗ.
Έχει βρεθεί επίσης μια λύση που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές σε σχέση με τον ειδικό λογαριασμό που θα μπαίνουν οι εισπράξεις από τις συμβάσεις που θα εκχωρήσει η ΔΕΗ στις Τράπεζες.
Η ΔΕΗ αποδέχτηκε το αίτημα των Τραπεζών για την δημιουργία ειδικού λογαριασμού, αλλά χωρίς δέσμευση των χρημάτων και οι Τράπεζες υποχώρησαν μετά και από τις ενστάσεις που σύμφωνα με πληροφορίες διατύπωσε για τη δέσμευση των χρημάτων η ΕΤΕπ που παρακολουθεί στενά τις διαπραγματεύσεις ως μεγαλύτερος ξένος πιστωτής της ΔΕΗ.
Σημαντική εκκρεμότητα παραμένει η απαίτηση των Τραπεζών για επιστροφή 50 εκατ. ευρώ από το δάνειο των 200 εκατ. ευρώ που θα εγκριθεί προς τη ΔΕΗ, μέσα στο 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης