Επιχειρήσεις

Η Sunlight του Πάνου Γερμανού κατακτά τον κόσμο - Πρόσφατα μπήκε στην αγορά των ΗΠΑ

Η Sunlight του Πάνου Γερμανού κατακτά τον κόσμο - Πρόσφατα μπήκε στην αγορά των ΗΠΑ
Η Sunlight είναι ανάμεσα στις 15 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα
Η «Sunlight» είναι μία από τις πολλές ελληνικές εταιρείες που καταρρίπτει το μύθο, ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να φτιάξει ούτε καρφίτσα.
Κι όμως η εταιρεία του Πάνου Γερμανού, η εταιρεία Συστήματα SUNLIGHT και μέλος του Ομίλου Olympia Ελλάδα παράγει μπαταρίες και το 98% της παραγωγής πηγαίνει σε αγορές του εξωτερικού.
Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT κ. Β. Μπίλλης κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ανέφερε ότι «παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση στην ελληνική αγορά, η εταιρεία «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT» κατάφερε να καταγράψει μια ακόμα χρονιά ενισχυμένης κερδοφορίας, δίνοντας έμφαση στις εξαγωγές, αλλά και στην αξιοποίηση της SUNLIGHT RECYCLING στην Κομοτηνή, η οποία ως ένα οικοσύστημα επιχειρηματικής κυκλικής οικονομίας, έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει πολύ περισσότερα σε λειτουργικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο αειφόρου ανάπτυξης από ότι στον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας της.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 23,3% και ανήλθε σε 168,4 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 136,6 εκατ. ευρώ το 2015.
Τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 28,9% στα 17,2 εκατ. ευρώ το 2016 από 13,4 εκατ. ευρώ το 2015.
Το 2016 η ζήτηση για μπαταρίες από τις ξένες αγορές αυξήθηκε σημαντικά με αποτέλεσμα το 2016 να αποτελεί χρονιά-σταθμό για τον όγκο παραγωγής, αφού η «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT» κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1,5 εκατομμυρίου προϊόντων (στοιχείων μπαταρίας) καταγράφοντας αύξηση 20,9%.
H εταιρεία ανέπτυξε περαιτέρω την εξαγωγική της δραστηριότητα σε νέες μεγάλες αγορές, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνέχεια της εισόδου της σε Ασία και Αφρική τα προηγούμενα έτη.
Αντίστοιχα, και προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της, η εταιρία προχώρησε σε επένδυση στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, με την πρόσληψη επιπλέον 126 νέων εργαζομένων – κυρίως στη μονάδα της στην Ξάνθη, με το συνολικό αριθμό των άμεσων θέσεων εργασίας να φτάνει πλέον τις 746.
Παράλληλα, η SUNLIGHT RECYCLING συνέβαλε σημαντικά στο οικοσύστημα του Ομίλου, αφού στο δεύτερο μόλις χρόνο λειτουργίας της κατέγραψε κέρδη σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, καταφέρνοντας να παράξει 15,6 χιλιάδες τόνους ανακυκλωμένου μολύβδου καταγράφοντας, έτσι, μία αύξηση της τάξης του 130% σε σχέση με το 2015.
Η παραγωγή αυτή καλύπτει το 61% των αναγκών παραγωγής της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT.
Ο όμιλος έκλεισε το 2016 με σημαντικά ενισχυμένα μερίδια στην παγκόσμια αγορά της αποθήκευσης ενέργειας εξάγοντας το 98% των παραγόμενων προϊόντων της σε περισσότερους από 500 πελάτες σε κάθε ήπειρο του κόσμου.
Συγκεκριμένα, τα προϊόντα που παράγονται στη μονάδα της στην Ξάνθη εξάγονται σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, σε πλέον των 30 χωρών σε Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική, ενώ αναπτύσσεται συνεχώς στην Αμερική, όπου εξάγει τα προϊόντα της σε παραπάνω από 10 χώρες, από την Χιλή μέχρι τον Καναδά.
Επίσης, έχει συνεργασίες και στην Ωκεάνια, όπου δραστηριοποιείται στην Αυστραλία και στη Νέα Καληδονία.

Η SUNLIGHT σε αριθμούς

Είναι ανάμεσα στις 15 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα.
Το 98% της παραγωγής εξάγεται σε 114 χώρες.
Παράγει το 66% των μπαταριών Έλξης, το 14% μπαταριών εφεδρικής χρήσης, το 13% πρόκειται για μπαταρίες υψηλής τεχνολογίας, και το 7% αφορά τις καταναλωτικές μπαταρίες.
Η εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT κατατάσσεται στο top 5 στις μπαταρίες έλξης παγκοσμίως, στο top 2 προηγμένης τεχνολογίας μπαταρίας αμυντικής χρήσης παγκοσμίως, ο Νο1 διανομέας των καταναλωτικών μπαταριών TOSHIBA στον κόσμο.
Η Sunlight Recycling πρόκειται για τη πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου της Ευρώπης.
Το 2016 η παραγωγή ανήλθε σε 15.600 τόνους ανακυκλωμένου μολύβδου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης