Επιχειρήσεις

Το μυστικό όπλο της ΔΕΗ για "βαθιά ανάσα" ενόψει του επερχόμενου "Γολγοθά"

tags :
Το μυστικό όπλο της ΔΕΗ για
Πόσο κοντά είναι η Κομισιόν με την πρόταση της State Grid για το 24% του ΑΔΜΗΕ
Παρά το γεγονός ότι οι άμεσες προοπτικές για την ΔΕΗ δείχνουν πολύ δύσκολες υπάρχει μια βασική εξέλιξη, που αν πραγματοποιηθεί θα αλλάξει άρδην την εικόνα της και θα της δώσει ανάσα απέναντι στις φορτωμένες υποχρεώσεις που περιλαμβάνουν και λήξεις ομολόγων τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά της ΡΑΕ ολοκληρώνει ταχύτατα και όπως όλα δείχνουν εντός Μαρτίου την διαδικασία για την πιστοποίηση του ΑΔΜΗΕ, που όπως ανακοινώθηκε περιλαμβάνει και την πρόσληψη συμβούλου.
Οι επαφές της ΡΑΕ με την Ευρωπαική Επιτροπή για το θέμα αυτό είναι σε θετική κατεύθυνση, καθώς ο στόχος είναι η τελική έγκριση για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στην κινέζικη  State Grid of China.
Πρά τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται η έγκριση της μεταβίβασης του 24% ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους κερδίζει έδαφος στην Κομισιόν.
Αυτό οφείλεται στην πολύ καλή προεργασία που γίνεται από την πλευρά της ΡΑΕ αλλά και την ποιότητα της Corporation State Grid of China που είναι ο επενδυτής.
Μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει τελείως την εικόνα της ΔΕΗ, η οποία θα εισπράξει σημαντικά έσοδα ύψους 320 εκατ ευρώ.
Βεβαίως αυτά θα υπόκεινται σε φορολογία το 2018 καθώς το 24% του ΑΔΜΗΕ είναι στα βιβλία της ΔΕΗ με μόλις 9,12 εκατ ευρώ αλλά βραχυπρόθεσμα θα ενισχύσει τις ταμειακές της ροές.
Παράλληλα θα δημιουργήσει μια βάση αποτίμησης για τον ΑΔΜΗΕ καθώς επιταχύνονται οι διαδικασίες για την είσοδο της "Ενεργειακής Συμμετοχών" που έχει το 51% του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο.
Η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει πρόσθετη αξία και στους μετόχους της ΔΕΗ.
Ηδη η μετοχή της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο διαπραγματεύεται οριακά υψηλότερα, από το επίπεδο που θα βρίσκεται η ονομαστική της αξία 2,48 ευρώ μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ.

www.worldenergunews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης