Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σαράντα πέντε επενδυτικά σχήματα δήλωσαν ενδιαφέρον για τα υποταμεία του EquiFund

Σαράντα πέντε επενδυτικά σχήματα δήλωσαν ενδιαφέρον για τα υποταμεία του EquiFund
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε ότι "με μία ολοκληρωμένη στρατηγική στηρίζουμε τους νέους επιστήμονες και ερευνητές, και ενισχύουμε τη νεανική και νεοφυή επιχειρηματικότητα"
Σαράντα πέντε επενδυτικά σχήματα δήλωσαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν τη διαχείριση των υποταμείων που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών "EquiFund".
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης της αξιολόγησης, που ξεκινάει τον Απρίλιο, η τελική επιλογή για την έναρξη δραστηριοποίησης των πρώτων υποταμείων αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
Στο μεταξύ, αναμένεται την Τετάρτη και η παρουσίαση της δράσης "ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ", που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020.
Με αφορμή τις δράσεις για τη χρηματοδότηση δυναμικών και εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε:
«Η Ελλάδα διαθέτει ένα εξαιρετικά μορφωμένο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, από τα πιο αξιόλογα της Ευρώπης. Νέες και νέους επιστήμονες που λόγω των διαλυτικών πολιτικών της εσωτερικής υποτίμησης και της απαξίωσης της εργασίας που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορούν να βρουν την επαγγελματική αποκατάσταση που τους αξίζει και φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό. Αυτή την πραγματικότητα είμαστε αποφασισμένοι να την αλλάξουμε. Με μία ολοκληρωμένη στρατηγική στηρίζουμε τους νέους επιστήμονες και ερευνητές, ενισχύουμε τη νεανική και νεοφυή επιχειρηματικότητα και προωθούμε τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την οικονομία".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης