Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

CEO Statoil: Με την εκλογή Trump ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της παγκοσμιοποίησης

tags :
CEO Statoil: Με την εκλογή Trump ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της παγκοσμιοποίησης
«Δίκαιη και ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές είναι τα κλειδιά για να επιτρέψουν στις επενδύσεις μας, τη δημιουργία κέρδους και απασχόλησης στον κλάδο μας», υπογράμμισε ο CEO της Statoil
Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για την παγκοσμιοποίηση, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Statoil, Eldar Saetre.
Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου της Νορβηγίας, που συμμετέχει σε τρεις γεωτρήσεις στις ΗΠΑ, εξέφρασε την ανησυχία του για την ρητορική του Αμερικανού προέδρου Donald Trump υπέρ του προστατευτισμού, μετά από ταξίδι του στην Ουάσιγκτον.
Σε συνδυασμό με το Brexit το 2016 και την αυξανόμενη επιρροή των εθνικιστών στην Ευρώπη η εκλογή του Trump συνιστά απειλή για το ελεύθερο εμπόριο, δήλωσε ο Saetre, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος από τις επαφές του με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.
«Από το Brexit στον Trump, βλέπουμε προειδοποιητικά σημάδια ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της παγκοσμιοποίησης», τόνισε ο Sætre σε συνέδριο για την Ενέργεια.
«Για τη βιομηχανία μας, πιστεύω ότι θα είναι πολύ αρνητικό», πρόσθεσε ο Saetre.
Οι ενεργειακές πολιτικές του Trump θα μπορούσαν να ωφελήσουν τις πετρελαϊκές εταιρείες στις ΗΠΑ, χαλαρώνοντας τους κανονισμούς και απελευθερώνοντας περισσότερες περιοχές για γεωτρήσεις.
Ωστόσο η πολιτική προστατευτισμού θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη και τις εμπορικές σχέσεις με το Μεξικό αλλά και ασιατικές χώρες, εκτιμά το Bloomberg.
«Η παγκόσμια συνεργασία και οι ολοκληρωμένες αγορές ήταν και θα παραμείνει το κλειδί της ευημερίας της βιομηχανίας» συνέχισε  ο Sætre.
«Δίκαιη και ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές είναι τα κλειδιά για να επιτρέψουν στις επενδύσεις μας, τη δημιουργία κέρδους και απασχόλησης στον κλάδο μας», υπογράμμισε ο CEO της Statoil.
Η Statoil, η οποία κατά 67% ανήκει η νορβηγική κυβέρνηση, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, με παραγωγή περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου το 2016.
Αντλεί περισσότερο από το ένα τρίτο της παραγωγής της από το εξωτερικό.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης