Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΓΕΚ Τέρνα κατέθεσε προσφορά για το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης

Η ΓΕΚ Τέρνα κατέθεσε προσφορά για το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης
Κατά την περίοδο κατασκευής αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας για διάστημα 5 ετών
Προσφορά για το αεροδρόμιο Καστέλι στην Κρήτη κατέθεσε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Η προσφορά κατατέθηκε μέσω κοινοπραξίας του ομίλου με την Ινδική GMR Infrastructure.
Το θέμα είχε προαναγγείλει από τις 18 Οκτωβρίου 2016 το www.bankingnews.gr.
Σε ρεπορτάζ του με τίτλο «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: "Φορτσάρει" σε κοινοπραξία με τους Ινδούς της GMR Infrastructure για το Καστέλι», έγραφε:
Από κοινού με τους Ινδούς της GMR Infrastructure ετοιμάζεται να κατέβει στο διαγωνισμό για το αεροδρόμιο Καστέλι στην Κρήτη, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Οι δύο εταιρείες φαίνεται πως έχουν πάρει ζεστά την «υπόθεση Καστέλι», ενώ η ινδική GMR Infrastructure Ltd που διαχειρίζεται δύο από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ινδίας στο Δελχί και το Hyderabad, αιτήθηκε για το λόγο αυτό προσφάτως και έλαβε «πιστοποιητικό εμπειρίας» από το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.
Στον διαγωνισμό ο οποίος έχει πάει παράταση για τις 27 Οκτωβρίου, ένα ακόμη ισχυρό σχήμα που κατεβαίνει είναι η Ακτωρ σε κοινοπραξία με την Vinci αλλά η J&P Αβαξ με τη γαλλική Bouygues και το Aerodrome de Paris.
Επίσης στο διαγωνισμό αναμένεται να συμμετάσχει η China State Construction Engineering Corporation σε κοινοπραξία με την Archirodon και την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Ζυρίχης, Flughafen Zόrich.
Εκτός διαγωνισμούς φάινεται να μένουν η Μέτκα αλλά και η Ιντρακάτ, η οποία στην παρούσα φάση έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στο έργο των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που έχει αναλάβει η Fraport και ο ελληνικός Όμιλος θα αναλάβει το κατασκευαστικό έργο.
Το αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι προϋπολογισμού 850 εκατ. ευρώ και θα συμπεριληφθούν οι οδικές συνδέσεις με τον Βόρειο (ΒΟΑΚ) και Νότιο Οδικό Άξονα (ΝΟΑΚ) Κρήτης.
Το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου ήταν και εφέτος το δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της Ελλάδος μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τον Ιούλιο έδειξαν ρεκόρ επιβατών, που ξεπέρασε σε ένα μήνα το 1 εκατ. επιβάτες, φτάνοντας στο 1.288.906 επιβάτες έναντι 1.003.457 πέρυσι.
Κατά την περίοδο κατασκευής αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας για διάστημα 5 ετών, και κατά την περίοδο λειτουργίας του αεροδρομίου αναμένεται να δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας.
Εκτιμάται ότι την περίοδο λειτουργίας περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι θα απασχολούνται σε θέσεις οι οποίες θα είναι σχετικές με τη δραστηριότητά του.
Το νέο αεροδρόμιο, το οποίο θα αντικαταστήσει το «Νίκος Καζαντζάκης», θα έχει μήκος αεροδιαδρόμου 3,2 χλμ με δυνατότητα επέκτασης στα 3,8 χλμ, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης