Επιχειρήσεις

Η Lukoil τάσσεται υπέρ της επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Η Lukoil τάσσεται υπέρ της επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
«Νομίζω ότι είναι λογικό να επεκταθεί η συμφωνία» είπε ο πρόεδρος της Ρωσικής εταιρείας, τονίζοντας ότι «το αποτέλεσμα είναι προφανές».
Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας Lukoil τάσσεται υπέρ της επέκτασης πέραν του Ιουνίου του 2017 της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εκτός Οργανισμού για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, όπως δήλωσε σήμερα (16/3) ο πρόεδρος της εταιρείας Vagit Alekperov.
«Νομίζω ότι είναι λογικό να επεκταθεί η συμφωνία» είπε, τονίζοντας ότι «το αποτέλεσμα είναι προφανές».
«Ελπίζω να συναντηθούν οι δύο πλευρές, για να βρούμε μια λύση» είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι το ζήτημα μπορεί να διευκρινιστεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2017.
Ο πρόεδρος της Lukoil είπε ακόμη, ότι αναμένει πως οι τιμές του πετρελαίου θα κυμανθούν στο επίπεδο των 55 δολαρίων το βαρέλι.
Όπως είπε, η Lukoil ανταπεξέρχεται άνετα αυτή τη στιγμή στα επενδυτικά της προγράμματα, καθώς όπως επεσήμανε, ο προϋπολογισμό της εταιρείας είναι σχεδιασμένος με τιμή αναφοράς τα 40 δολάρια το βαρέλι, αρκετά πιο κάτω από τα σημερινά επίπεδα.
«Αναμένουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα κυμανθούν στο επίπεδο των 55 δολαρίων» είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία αισιοδοξεί, πως «οι προσπάθειες που καταβάλει το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας από κοινού με τις χώρες του ΟΠΕΚ, είναι γόνιμες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης