Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εκτός διαγωνισμού ο Καλογρίτσας - Απορρίφθηκε το αίτημα για παράταση 48 ωρών - Έτοιμος να πληρώσει ο Σαββίδης

Εκτός διαγωνισμού ο Καλογρίτσας - Απορρίφθηκε το αίτημα για παράταση 48 ωρών - Έτοιμος να πληρώσει ο Σαββίδης
O επιχειρηματίας Γιάννης Καλογρίτσας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον διαγωνισμό, αφήνοντας αιχμές για τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα της εταιρείας Καλογρίτσα για παράταση 48 ωρών προκειμένου να καταβάλει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στη διαδικασία. 
O επιχειρηματίας Γιάννης Καλογρίτσας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον διαγωνισμό, αφήνοντας αιχμές για τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και έχουν προκαλέσει σάλο, ενώ προανήγγειλε προσφυγές στη δικαιοσύνη. 
Σημειώνεται ότι πρώτος επιλαχών είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης με την Dimera Media και δεύτερος επιλαχών ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. 
Η πλευρά Καλογρίτσα θα χάσει την εγγυητική των 3 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται νέος γύρος προσφυγών στη δικαιοσύνη από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. 
Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας:
Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία "Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ", με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.
Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:
"Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών.
Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί".
Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Η ανακοίνωση του Γ. Καλογρίτσα

«Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.
Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.
Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το  μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια.
Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.
Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι.
Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.
Όπως έκαναν  σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα.
Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω.
Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) "αέρα" και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα - έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο  που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια - όλα τα κακά.
Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.
Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου.
Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου.
Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα.
Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη.
Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.
Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.
Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται.
Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.
Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη.
Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή.
Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Έτοιμος να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ο Σαββίδης

Έτοιμος να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δηλώνει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.
«Εάν μας πληροφορήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα για την απόκτησης της άδειας τότε θα είμαστε έτοιμοι σε 2 με 3 μέρες για να πληρώσουμε τη δόση» είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό, ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο πρώτος επιλαχών για τον διαγωνισμό.
Η προσφορά του κ. Σαββίδη κατά τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ανέρχεται στα 61,5 εκατ. ευρώ.

Έρχονται προσφυγές για νόθευση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για τις άδειες λόγω … Καλογρίτσα

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακουφίστηκε από την απόσυρση Καλογρίτσα αλλά τα προβλήματα σε σχέση με την αξιοπιστία του διαγωνισμού τώρα αρχίζουν.
Και αυτό διότι η συμμετοχή Καλογρίτσα είχε ως συνέπεια και να διαφοροποιηθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και να εκτοξευτεί το τίμημα.
Έτσι η κυβέρνηση πλέον θα έχει απέναντί της όχι μόνο αυτούς που δεν έλαβαν άδεια αλλά και αυτούς που αναγκάστηκαν να πληρώσουν περισσότερα για να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ετοιμάζονται προσφυγές για αλλοίωση αποτελέσματος του διαγωνισμού και ασχέτως του τι ισχυρίστηκε η Καλογρίτσας όταν ζήτησε παράταση 48 ωρών το αποτέλεσμα είναι ότι είχε δεδομένη αδυναμία να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος για την απόκτησης τηλεοπτικής άδειας.
Ειδικότερα στην πρώτη φάση της δημοπρασίας νικήτρια αναδείχτηκε στην ηλεκτρονική διαδικασία η Καλογρίτσας περνώντας στο στάδιο των κλειστών προσφορών με το ΣΚΑΙ ο οποίος και πλειοδότησε.
Ωστόσο χωρίς τη συμμετοχή Καλογρίτσα θα υπήρχε συμμετοχή στις κλειστές προσφορές του Alpha.
Στη δεύτερη φάση της δημοπρασίας επίσης η Καλογρίτσας πέρασε στο στάδιο των προσφορών και πήρε την άδεια σε αντιπαράθεση με τον όμιλο Μαρινάκη ενώ έμεινε εκτός πάλι ο Alpha.
Δηλαδή για δύο συνεχόμενες φορές ο Alpha κόπηκε να περάσει στο στάσιο των κλειστών προσφορών από τον Καλογρίτσα.
Θεωρητικά έτσι χωρίς κανένας να μπορεί να πιθανολογήσει τι αποτέλεσμα θα επέρχετο μπορεί είτε ο Alpha είτε ο όμιλος Μαρινάκη να είχαν πάρει την άδεια στην πρώτη και τη δεύτερη φάση αντίστοιχα με τον όμιλο Μαρινάκη να χρειάζεται να καταβάλει πολύ λιγότερα από όσα τελικά κατέβαλε.
Επίσης η συμμετοχή Καλογρίτσα στους δύο πρώτους γύρους είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει το τίμημα και τις επόμενες φάσεις προκαλώντας άμεση ή έμμεση ζημία στους άλλους υποψηφίους. Επίσης είναι προφανές ότι οι υπερθεματιστές δεν θα ήταν οι ίδιοι αν δεν συμμετείχε η Καλογρίτσας στο διαγωνισμό.

Γεροβασίλη: Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί κανονικά

Δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ήρθε η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά.
Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα», αναφέρει σε σχολιό της στο Twitter η κυβερνητικής εκπρόσωπος.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankignews.gr:

Την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια κατέβαλε σήμερα (26/9/2016) και το σχήμα Κυριακού (Ant1).
Συγκεκριμένα, καταβλήθηκε το ποσό των 25,3 εκατ. ευρώ (το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς που έγινε κατά τη δημοπρασία στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας).
Επισημαίνεται ότι η αρχή έγινε από την περασμένη Παρασκευή (23/9/2016) όταν η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14,533 εκατ. ευρω, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ.
Ακολούθησε το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24,6 εκατ. ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.
Στο μέταξυ σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα, καθώς αν και σήμερα (26/9) εκπνέει η προθεσμία δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για την καταβολή της πρώτης δόσης.
Πάντως, υπενθυμίζεται ότι με πόρισμα του το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, αποκαλύπτει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η σύζυγος του απέκρυπταν δεκάδες εκατομμύρια για περισσότερα από 11 χρόνια στις φορολογικές δηλώσεις τους.
Μάλιστα, στα εισοδήματά τους για 11 χρόνια δήλωναν ότι ζούσαν με 300 ευρώ τον μήνα (!), ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους είχαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Εάν σήμερα εξελιχθούν όλα ομαλά (δηλ. αν και ο κ. Καλογρίτσας καταβάλλει την πρώτη δόση για την άδεια), πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016, όπου οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του συνταγματικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης