Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Volkswagen ενώπιον αμερικανικής Δικαιοσύνης: Δήλωσε ενοχή για συνωμοσία για το "Dieselgate"

Volkswagen ενώπιον αμερικανικής Δικαιοσύνης: Δήλωσε ενοχή για συνωμοσία για το
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ομολόγησε την ενοχή της για συνωμοσία για διάπραξη απάτης, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και είσοδο εμπορευμάτων κατά ψευδή δήλωση
Η Volkswagen ομολόγησε την ενοχή της σε τρεις κατηγορίες ως μέρος μιας συμφωνίας  4,3 δισ. δολ. με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, σχετικά με το σκάνδαλο των εκπομπών ντίζελ.
H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ομολόγησε την ενοχή της για συνωμοσία για διάπραξη απάτης, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και είσοδο εμπορευμάτων κατά ψευδή δήλωση.
Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ το BBC, o γενικός σύμβουλος της εταιρείας Manfred Doess δήλωσε σε δικαστήριο στο Ντιτρόιτ, ότι η VW ήταν «ένοχη και για τις τρεις κατηγορίες", ενώ είπε ότι οι παράνομες πράξεις που σημειώθηκαν τόσο στη Γερμανία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες «έφθαναν  μέχρι την κορυφή».
H VW παραδέχθηκε ότι τα οχήματα ήταν εξοπλισμένα με παράνομο λογισμικό, το οποίο τους επέτρεπε να εξαπατούν στις δοκιμές εκπομπών για μια περίοδο έξι ετών.
Ο John Neal, βοηθός Εισαγγελέα των ΗΠΑ, δήλωσε στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ ότι το σχέδιο "ήταν μια καλά μελετημένη, προγραμματισμένη επίθεση που έφθανε στην κορυφή του οργανισμού".
Στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η VW συμφώνησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα για τρία χρόνια, μετά την αποδοχή ότι είχε εγκαταστήσει το μυστικό λογισμικό σε 580.000 οχήματα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ.
Οι συσκευές έδιναν τη δυνατότητα στα πετρελαιοκίνητα οχήματα της VW να εκπέμπουν μέχρι και 40 φορές πάνω από την νομίμως επιτρεπτή ρύπανση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης