Επιχειρήσεις

Αλγερία: H Sonatrach ανανέωσε το deal με την Engie

tags :
Αλγερία: H Sonatrach ανανέωσε το deal με την Engie
Η συμφωνία αφορά την προμήθεια 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως
Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Αλγερίας Sonatrach θα προχωρήσει στην ανανέωση συμφωνίας με την γαλλική Engie για την προμήθεια 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως, ανέφερε πηγή στο Reuters την Τετάρτη 8/3/2017.
Η τελετή υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία, πιθανότατα πριν από το τέλος Μαρτίου, και ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Nouredine Bouterfa σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την διάρκεια της σύμβασης, η οποία θα αντικαταστήσει αυτή που μόλις έληξε αλλά ο CEO της Sonatrach, Amine Mazouzi δήλωσε πρόσφατα ότι οι νέες συμβάσεις θα έχουν διάρκεια για τουλάχιστον 10 έως 15 χρόνια, και όχι περισσότερο από 20 με 25 χρόνια.
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Αλγερία αναμένεται να αυξηθού σε 57 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) το 2017 σε σχέση με τις πωλήσεις των 54 bcm το 2016, σύμφωνα με την Sonatrach.
Η Αλγερία, είανι σημαντικός προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μέσω αγωγών, και κάλυψε το 55% των αναγκών της Ισπανίας σε φυσικό αέριο το 2016, το 16% της ζήτησης στην Ιταλία και το 15% των αναγκών της Πορτογαλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Sonatrach.

www.worldnergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης