Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η OMV αγοράζει το μερίδιο της Γερμανικής Uniper σε κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας

Η OMV αγοράζει το μερίδιο της Γερμανικής Uniper σε κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η συνολική παραγωγή της OMV θα ξεπερνά τα 400.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα.
Η Αυστριακή ενεργειακή εταιρεία OMV συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 24,99% των δικαιωμάτων σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ρωσίας έναντι 1,85 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η Αυστριακή εταιρεία.
Η OMV αγόρασε το μερίδιο της Γερμανικής ενεργειακής εταιρείας Uniper στο κοίτασμα Yuzhno Russkoye στη Δυτική Σιβηρία.
Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους και θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της OMV, Rainer Seele «με την εξαγορά αυτή, εκτός του ότι επεκτεινόμαστε σε μια νέα περιοχή, τη Ρωσία, αυξάνουμε το χαρτοφυλάκιό μας προσθέτοντας 100.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα στην παραγωγή μας».
Πρόσθεσε δε, ότι «μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η συνολική παραγωγή της OMV θα ξεπερνά τα 400.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα».
Το κοίτασμα φυσικού αερίου Yuzhno Russkoye είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη Ρωσία και βρίσκεται στην περιοχή Γιαμάλ-Νένετς.
Η τρέχουσα παραγωγή του ανέρχεται σε 25 δισ. κ.μ. ετησίως.
Η άδεια παραγωγής, μερίδιο της οποίας αγόρασε η OMV, θα λήξει στα τέλη του 2043.
Το φυσικό αέριο του εν λόγω κοιτάσματος αποτελεί τον βασικό πόρο για τον αγωγό Nord Stream, που τροφοδοτεί άμεσα τη Γερμανία με ρωσικό φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης