Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Amazon επενδύει στην καθαρή ενέργεια - Ηλιακά συστήματα στις στέγες κέντρων διανομής και αποθηκών

H Amazon επενδύει στην καθαρή ενέργεια - Ηλιακά συστήματα στις στέγες κέντρων διανομής και αποθηκών
Θα εγκαταστήσει ηλιακούς συλλέκτες σε αποθήκες και κέντρα διανομής σε όλο τον κόσμο
Η Amazon, γίγαντας της online λιανικής, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 2/3/2017 ότι σχεδιάζει να εγκαταστήσει φέτος ηλιακά συστήματα μεγάλης κλίμακας στις στέγες 15 αποθηκών και κέντρων διανομής σε όλη την ΗΠΑ .
Με την ολοκλήρωση των σχεδίων έως το τέλος του τρέχοντος έτους, θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 41 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της στην Καλιφόρνια, το Νιού Τζέρσεϊ, το Μέριλαντ, τη Νεβάδα και το Delaware, ανακοίνωσε η εταιρεία
Επίσης σύμφωνα με το CNBC, η Amazon ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει ηλιακά συστήματα σε 50 από τις εγκαταστάσεις της σε όλο τον κόσμο έως το 2020.
"Καθώς το δίκτυό μας συνεχίζει να επεκτείνεται, θέλουμε να βοηθήσουμε την παραγωγή περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας, τόσο στις υφιστάμενες όσο και στις νέες εγκαταστάσεις, σε όλο τον κόσμο,"  δήλωσε Dave Clark, ανώτερος αντιπρόεδρος της Operations Worldwide.
"Με τη διαφοροποίηση του ενεργειακού χαρτοφυλακίου μας, μπορούμε να κρατήσουμε το κόστος των επιχειρήσεων χαμηλά και αυτό να περάσει στους πελάτες.
Είναι win-win."
Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Amazon, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την δημιουργία αιολικού πάρκου στο Τέξας, δυναμικότητας 253 μεγαβάτ το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του τρέχοντος έτους

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης