Επιχειρήσεις

Ψήφος εμπιστοσύνης των ξένων στην Μυτιληναίος, ελέγχουν το 31% - Θετικά τα μηνύματα από το road show της Citigroup

Ψήφος εμπιστοσύνης των ξένων στην Μυτιληναίος, ελέγχουν το 31% - Θετικά τα μηνύματα από το road show της Citigroup
Ο όμιλος Μυτιληναίου χρηματιστηριακά αντικατοπτρίζει δίκαιες αξίες
Η απόφαση της εταιρίας Μυτιληναίος να προχωρήσει στην συγχώνευση όλων των εταιριών που απαρτίζουν τον όμιλο αποδεικνύεται στρατηγικά εύστοχη.
Η μόνη κριτική που μπορεί να ασκηθεί είναι ότι καθυστέρησε έπρεπε να είχε υλοποιηθεί πολύ νωρίτερα.
Οι ξένοι επενδυτές αντιμετωπίζουν την απόφαση συγχώνευσης με θετικό τρόπο αυξάνοντας την συμμετοχή τους στο 31% σχεδόν διπλασιάζοντας τις θέσεις τους σε σχέση με λίγα χρόνια πριν.
Ταυτόχρονα και η μετοχή της Μυτιληναίος βρίσκεται στο επίκεντρο στα επίπεδα των 7 ευρώ – είχε φθάσει και 7,23 ευρώ – αντιστοιχεί σε επίπεδα καλοκαιριού 2008 όταν το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν στις 3.500 μονάδες.
Θα σκεφθούν ορισμένοι μήπως είναι υπερτιμημένη η μετοχή;
Η απάντηση είναι η εξής.
Το 2008 η εταιρία Μυτιληναίος ήταν μια μεσαία εταιρία υπό ανάπτυξη, δεν διέθετε τα εργοστάσια που διαθέτει την τρέχουσα περίοδο και η ΜΕΤΚΑ δεν είχε πάρει ούτε ένα έργο στο εξωτερικό.
Το 2017 μετά από 9 χρόνια ο όμιλος Μυτιληναίου έχει αλλάξει ριζικά έχει πολλαπλασιάσει την εσωτερική αξία του, έχει βελτιώσει αισθητά τα EBITDA και το κυριότερο η απόφαση ενοποίησης θα αποδειχθεί η πιο στρατηγική κίνηση για τον όμιλο.
Η θετική προοπτική για τον όμιλο κατεγράφη και στο road show που πραγματοποίησε η Citigroup και διαπιστώθηκε ότι σε σχέση π.χ. με το 2016 το ενδιαφέρον των ξένων ήταν αισθητά πιο αυξημένο παρά την αβεβαιότητα για την πορεία της ελληνικής αξιολόγησης.
Ο όμιλος Μυτιληναίου χρηματιστηριακά αντικατοπτρίζει δίκαιες αξίες.
Κλείσιμο της αξιολόγησης θα σηματοδοτήσει βελτίωση της εικόνας της χρηματιστηριακής αγοράς και μετοχές όπως η Μυτιληναίος θα καταφέρουν να διαφοροποιηθούν καθώς διαθέτουν προστιθέμενη αξία.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης