Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Πόρτο Καρράς μπλοκάρει εκ νέου το έργο Ψαθόπυργος - Ρίο ύψους 215 εκατ. ευρώ με προσφυγή

Η Πόρτο Καρράς μπλοκάρει εκ νέου το έργο Ψαθόπυργος - Ρίο ύψους 215 εκατ. ευρώ με προσφυγή
Το αίτημα της Πόρτο Kαρράς έχει ήδη αποσταλεί στην ΕΡΓΟΣΕ, που θα αποφανθεί για το αν θα το κάνει δεκτό
H Πόρτο Kαρράς του Ομίλου Στέγγου, προκειμένου να μπλοκάρει την υπογραφή της σύμβασης του σιδηροδρομικού έργου Ψαθόπυργος Ρίο, έστειλε προδικαστική προσφυγή κατά της υπογραφής της σύμβασης κόστους 215 εκατ.ευρώ (με ΦΠΑ) το οποίο έχει αναλάβει η Ιταλική εταιρεία GD Infrastrutture (μαζί με την Μηχανική).
Το αίτημα της Πόρτο Kαρράς έχει ήδη αποσταλεί στην ΕΡΓΟΣΕ, η οποία και αναμένεται να αποφανθεί αν θα το κάνει δεκτό ή όχι.
Σημειώνεται, ότι αρχικά η ΕΡΓΟΣΕ είχε κατοκυρώσει την εργολαβία στο Πόρτο Καρράς αν και είχε υποβάλλει την δεύτερη μεγαλύτερη έκπτωση.
Η καλύτερη πρόταση με έκπτωση 45,2% και τελικό τίμημα 86,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 13 εκατ. ευρώ λιγότερα από εκείνη της εταιρείας Πόρτο Καρράς, είχε κατατεθεί από την πρωτοεμφανιζόμενη στην Ελλάδα, ιταλική κατασκευαστική εταιρεία GD Infrastrutture.
Όμως τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ απέρριψαν την προσφορά της καθότι δεν διέθετε πλήρη φάκελο, αφού της έλειπε μία ειδική σφραγίδα που θα βεβαίωνε τη γνησιότητα του εγγράφου της ασφαλιστικής ενημερότητας του υποψηφίου.
Όμως ο ιταλικός Όμιλος υπέβαλε προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο απέρριψε τρεις διαδοχικές φορές την απόπειρα ανάληψης του έργου από την Πόρτο Καρράς,
H εταιρεία της οικογένειας Στέγγου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου.
Η εργολαβία αυτή, εκτιμάται ότι θα έδινε μεγάλη ανάσα ρευστότητας στον Όμιλο, ο οποίος στο τελευταίο διάστημα βρίσκεται υπό οικονομική στενότητα.
Ειδικότερα το 2015 το καθαρό αποτέλεσμά του Ομίλου διαμορφώθηκε σε ζημίες 13,54 εκατ. ευρώ το 2015 από ζημίες 10,22 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.
Tην ίδια ώρα οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν στα 200,072 εκατ. ευρώ από 189,530 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι 62,57 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμες.
(Πηγή:www.bankingnews.gr)

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης