Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Βουτιά» της μετοχής της Noble μετά την αμφισβήτηση της προοπτικής συμφωνίας με την Sinochem

«Βουτιά» της μετοχής της Noble μετά την αμφισβήτηση της προοπτικής συμφωνίας με την Sinochem
Στην έκθεσή της σήμερα η Iceberg Research υποστηρίζει, ότι η Noble δεν αξίζει τη λογιστική αξία που παρουσιάζει.
Η μετοχή της Noble Group, η οποία έχει μερίδια στα κοιτάσματα φυσικού αερίου «Λεβιάθαν» στο Ισραήλ και «Αφροδίτη» στην Κύπρο, υποχώρησε 17% σήμερα (24/2), μετά από την δημοσιοποίηση έκθεσης της Iceberg Research, στην οποία επαναλαμβάνει τις ανησυχίες της σχετικά με τις λογιστικές πρακτικές της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας.
Η Iceberg εξέδωσε την έκθεσή της μετά από δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters νωρίτερα τον Φεβρουάριο του 2017, ότι η κρατική κινεζική εταιρεία Sinochem είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την αμερικανική εταιρεία για την αγορά ενός μεριδίου μετοχών της Noble.
Όπως σημειώνει το Reuters, η Noble είχε επιβεβαιώσει τότε, ότι ήταν σε συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή στρατηγική επένδυση στην επιχείρηση.
Μια πηγή από την Sinochem είπε στο Reuters, ότι η κινεζική εταιρεία εξακολουθεί να εξετάζει με την δέουσα προσοχή τα οικονομικά στοιχεία της Noble, διαδικασία η οποία συνήθως διαρκεί 6 μήνες έως ένα χρόνο.
Στην έκθεσή της όμως σήμερα η Iceberg Research υποστηρίζει, ότι η Noble δεν αξίζει τη λογιστική αξία που παρουσιάζει.
Η Noble αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση και το μόνο που ανέφερε στο Reuters, ήταν ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος που να αμφισβητεί την διαφάνεια των τιμών των μετοχών της, εκτός από την έκθεση της Iceberg Research.
Σημειώνεται, ότι η Iceberg Research είχε αμφισβητήσει τις λογιστικές πρακτικές της Noble για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2015.
Όπως επισημαίνει όμως το Reuters, η έκθεση της Iceberg Research ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» για τους επενδυτές, η εμπιστοσύνη των οποίων στην εταιρεία είχε κλονιστεί πρόσφατα από το ξεπούλημα περιουσιακών της στοιχείων και την έκδοση ομολόγων για να συγκεντρώσει περίπου 2 δισ. δολάρια, καθώς και από την πρόσφατη αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης