Επιχειρήσεις

Εντολή Trump: Χάλυβα και σωλήνες από τις ΗΠΑ, για τους αγωγούς πετρελαίου Keystone και Dakota

Εντολή Trump: Χάλυβα και σωλήνες από τις ΗΠΑ, για τους αγωγούς πετρελαίου Keystone και Dakota
Στα τμήματα του αγωγού Keystone XL στο Little Rock οι σωλήνες κατασκευάστηκαν στο Welspun του Αρκάνσας όμως ο χάλυβας προέρχονται από διάφορες χώρες
Ο Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε σήμερα  Πέμπτη 23/1/2017 ότι οι εταιρείες  κατασκευής των αγωγών πετρελαίου Keystone και Dakota Access πρέπει να χρησιμοποιήσουν αμερικανικό χάλυβα στα έργα τους.
Ο Trump έδωσε εντολή στο υπουργείο Εμπορίου τον περασμένο μήνα να αναπτύξει ένα σχέδιο που θα απαιτεί από κάθε εταιρεία που κατασκευάζει έναν αγωγό εντός των συνόρων των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί αμερικανικής κατασκευής υλικά και εξοπλισμό.
 Το υπουργείο Εμπορίου  όμως δεν έχει ακόμη ετοιμάσει το σχέδιο σχετικά με την απαίτηση του πρόεδρου των ΗΠΑ, αλλά  παρόλα αυτά ο Trump την Πέμπτη είπε ότι οι εταιρείες πίσω από την Keystone XL και αγωγών και Dakota Access "θα πρέπει να αγοράσουν σωλήνες από χάλυβα των ΗΠΑ.
"Και θα πάμε να κάνουμε αγωγούς τώρα, ξέρετε ότι, έτσι δεν είναι;"  είπε ο Trump στον CEO της United States Steel  CMario Longhi κατά τη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων των επιχειρήσεων στο Λευκό Οίκο.
«Οπως γνωρίζετε, ο αγωγός Keystone και Dakota, έχει εγκριθεί αλλά θα πρέπει να αγοράσουν χάλυβα.  Θα πρέπει να αγοράσουν αμερικανικό χάλυβα αλλά και σωλήνες που έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ."
Ο Trump υπέγραψε διατάγματα για την συνέχιση των έργων   που είχε μπλοκάρει ο Obama, εν μέσω διαμαρτυριών από τους οικολόγους και ιθαγενείς Αμερικανούς.
Η απαίτηση να χρησιμοποιήσετε ΗΠΑ χάλυβα θα δημιουργήσει προβλήματα για την TransCanada επειδή ένα μεγάλο μέρος του σωλήνα για το έργο της Keystone XL έχει ήδη κατασκευαστεί.
Στα τμήματα του αγωγού Keystone XL στο Little Rock, οι σωλήνες κατασκευάστηκαν στο Welspun του Αρκάνσας όμως ο χάλυβας προέρχονται από διάφορες χώρες.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης