Επιχειρήσεις

Frigoglass: Συμφωνία με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της

tags :
Frigoglass: Συμφωνία με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της
Η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση αναμένεται ότι θα μειώσει σημαντικά τον δανεισμό της Εταιρείας και το κόστος του ενώ θα παρατείνει την ημερομηνία λήξεως των κυριότερων δανειακών υποχρεώσεών της
H Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας επί της αρχής με τον κύριο μέτοχό της, την επιτροπή ομολογιούχων η οποία αντιπροσωπεύει μέρος των κατόχων των εκδοθεισών ομολογιών ύψους €250 εκατ., επιτοκίου 8,25% και λήξης 2018 καθώς και τους βασικούς τραπεζικούς δανειστές της, σχετικά με τις κύριες παραμέτρους της αναδιάρθρωσης της κεφαλαιακής δομής του ομίλου.
Για την οριστικοποίηση της συμφωνίας απαιτείται ο καθορισμός των τελικών όρων και νομικών εγγράφων, στην ολοκλήρωση των οποίων η Εταιρεία στοχεύει το συντομότερο δυνατό.
Η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση αναμένεται ότι θα μειώσει σημαντικά τον δανεισμό της Εταιρείας και το κόστος αυτού, θα παρατείνει την ημερομηνία λήξεως των κυριότερων δανειακών υποχρεώσεών της και θα εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση (μέρος της οποίας θα επιτευχθεί μέσω της εισφοράς κεφαλαίου από τον κύριο μέτοχό της).
Τα ανωτέρω θα ενισχύσουν τη ρευστότητα της Εταιρείας και θα συμβάλλουν στην επίτευξη του επιχειρηματικού της σχεδίου.
Παράλληλα, στοχεύουν στην επίτευξη σταθερής και μακροπρόθεσμα βιώσιμης κεφαλαιακής δομής.
Η Εταιρεία αναμένει την επίτευξη οριστικής συμφωνίας σύντομα, οπότε και θα ανακοινώσει περαιτέρω λεπτομέρειες της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης.
Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:
«Η επίτευξη συμφωνίας επί της αρχής μεταξύ του κύριου μετόχου και των πιστωτών της Εταιρείας είναι υψίστης σημασίας για την Frigoglass.
Εστιάζουμε στην οριστικοποίηση των νομικών εγγράφων και στην έναρξη υλοποίησης της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό.
Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τους προμηθευτές, τους πελάτες, τους δανειστές μας και ιδιαίτερα τους εργαζομένους μας για την εμπιστοσύνη και τη διαρκή υποστήριξη προς την Εταιρεία μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης