Επιχειρήσεις

Σε καθεστώς προστασίας έως τις 24 Μαρτίου η Mamidoil - JetOil

Σε καθεστώς προστασίας έως τις  24 Μαρτίου η Mamidoil - JetOil
Με την απόφαση, απαγορεύεται προσωρινά η λήψη ασφαλιστικών μέτρων και η έκδοση διαταγών εις βάρος της JetOil καθώς και η δέσμευση των τραπεζικών της λογαριασμών.
Έως τις 24 Μαρτίου 2017 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς της Mamidoil-JetOil από τη ρωσική Cetracore Energy, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής προστασίας, της εταιρίας από τους πιστωτές της.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύεται έως τις 24 Μαρτίου κάθε ενέργεια που θα μεταβάλει τη νομική και πραγματική κατάσταση των περιουσιακών της στοιχείων της Mamidoil - JetOil.
Η νέα αίτηση είχε υποβληθεί στις 14 Φεβρουαρίου με βάση τις νέες διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα και συνοδεύτηκε από τη συναίνεση πιστωτών που κατέχουν τουλάχιστον το 20% των απαιτήσεων της εταιρίας.
Με την απόφαση, απαγορεύεται προσωρινά η λήψη ασφαλιστικών μέτρων και η έκδοση διαταγών εις βάρος της JetOil καθώς και η δέσμευση των τραπεζικών της λογαριασμών.
Η απόφαση του δικαστηρίου επιτρέπει στη Mamidoil-JetOil να ολοκληρώσει τις συζητήσεις για την εξαγορά της από την Cetracore Energy η οποία και θα εφαρμόσει σχέδιο εξυγίανσης.
Το σχέδιο προβλέπει ότι τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της Mamidoil θα μεταβιβαστούν σε νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ, η οποία θα ελέγχεται κατά 100% από τον ρωσικό όμιλο, μαζί με το ανεξόφλητο μέρος των δανείων και λοιπών υποχρεώσεων και τους εργαζόμενους.
Το τίμημα που φέρονται διατεθειμένοι να καταβάλουν οι Ρώσοι ανέρχεται σε περίπου 130 εκατ, υπερκαλύπτοντας την αξία (σ.σ περίπου 110 εκατ. ευρώ), στην οποία υπολογίζουν οι τράπεζες τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Mamidoil στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι η Cetracore Energy εδρεύει στη Βιέννη και έχει ως μετόχους την UFG Europe Holdings (80,1%) και απευθείας τη Rosneft (19,9%)

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης