Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Υπόθεση χρεωκοπίας ή επενδυτική ευκαιρία;

tags :
ΔΕΗ: Υπόθεση χρεωκοπίας ή επενδυτική ευκαιρία;
Τι δείχνουν τα τεχνικά στοιχεία για την μετοχή
Η ΔΕΗ είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων, καθώς αποκαλύπτονται πολλά ανοίγματα σε σχέση με οφειλές 600 εκατ ευρώ στους διαχειριστές του Ενεργειακού Συστήματος (ΛΑΓΗΕ κλπ) αλλά και άμεση ανάγκη αποπληρωμής ομολόγου 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα η έρευνα σε εξέλιξη από την Ευρωπαική Επιτροπή αναμένεται να οδηγήσει σε πώληση μονάδων που ενδέχεται να είναι και η μόνη λύση για να ενισχυθεί η Επιχείρηση.
Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα αρχίσει να εξελίσσεται ένα σχέδιο αξιόπιστης προσπάθειας σωτηρίας, που αυτη την στιγμή δεν υπάρχει.
Αρα η αγορά τηρεί στάση αναμονής,μπορεί όμως να έχει να κάνει με μια κεφαλαιοποίηση που στα τρέχοντα επίπεδα των 600 εκατ ευρώ θα μπορούσε να θεωρηθεί ελκυστική, αν υπάρξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Σε αντίθετη περίπτωση τα ρίσκα παραμένουν μεγάλα λόγω των πολύ μεγάλων υποχρεώσεων που έχει η εταιρία και την αδυναμία εκλπήρωσής τους.
Οι στηρίξεις είναι στα σημεία του 2,64 και 2,55 ευρώ για την μετοχή ενώ οι αντιστάσεις είναι στα 2,82 και 2,96 ευρώ.Αν δε, η τελευταία διασπαστεί ,τότε μπορεί να κινηθεί μέχρι τα 3,40 ευρώ.
Η κίνηση σήμερα 31/2/2017 πτωτική διατηρούμενη πάνω από τα 2,64 ευρώ.

Τεχνική Επεξεργασία: Fast Finance



www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης