Επιχειρήσεις

Chevron: Ξεκινάει η κοινή παραγωγή πετρελαίου από Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία

tags :
Chevron: Ξεκινάει η κοινή παραγωγή πετρελαίου από Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία
Τα πεδία Wafra και Khafji  έχουν την δυνατότητα να αντλήσουν περισσότερα από 500.000 βαρέλια την ημέρα
Η Chevron Corp. διόρισε τον βετεράνο από την Σαουδική Αραβία Ahmad Awad al-Omar ως πρόεδρο των δραστηριοτήτων της στο Κουβέιτ καθώς οι δύο γειτονικές χώρες προετοιμάζονται  για την επανέναρξη της παραγωγής από το κοινά πεδία με χωρητικότητα άνω των 500.000 βαρέλια την ημέρα.
Ο Mohamed al-Marri θα αντικαταστήσει  τον al-Ομάρ στη θέση του προέδρου στη Chevron Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ο Sally Jones, εκπρόσωπος της Chevron,  σύμφωνα με το  Bloomberg.
Ο Al-Omar πέρασε 48 χρόνια στη Chevron Σαουδικής Αραβίας συμπεριλαμβανομένων 18 ετών ως πρόεδρος.
Ο Al-Marri ήταν ανώτερος αντιπρόεδρος της διοίκησης στην ίδια εταιρεία.
"Κάποιος που γνωρίζει και τις δύο πλευρές θα βοηθήσει  την Chevron να ξεπεράσει τυχόν μελλοντικά εμπόδια», δήλωσε ο Abdulsamad αλ-Awadhi, ανεξάρτητος αναλυτής στο Λονδίνο. (Ο Al-Awadhi εκπροσωπούσε το  Κουβέιτ στον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών 1980-2001).



Η Chevron κατέχει το 50% των εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου Wafra που βρίσκεται σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία.
Το πεδίο Wafra, το οποίο λειτουργεί η Chevron για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας, έκλεισε τον Μάιο του 2015 λόγω των δυσκολιών στην εξασφάλιση αδειών εργασίας και πρόσβασης σε εξοπλισμό.
Τα άλλα κοινά πεδία, υπεράκτια υπό την  Khafji Joint Operations,  έκλεισαν τον Οκτώβριο του 2014, λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.
Wafra και Khafji έχουν συνολική ικανότητα παραγωγής άνω των 500.000 βαρελιών την ημέρα.
Τα κοινόχρηστα πεδία πετρελαίου θα ξαναρχίσουν την παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Issam Almarzooq τον Δεκέμβριο.



Ο υπουργός ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih συμφώνησε, σε συνάντηση το Νοέμβριο, με τον προκάτοχο του  Almarzooq να επιλύσουν τα περιβαλλοντικά και τεχνικά ζητήματα που οδήγησαν στο κλείσιμο των πεδίων.
Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία έχουν συμφωνήσει ότι οποιαδήποτε επανάληψη της παραγωγής αργού από τις κοινές πετρελαιοπηγές δεν θα αυξήσει την παραγωγή τους πέρα από τα όρια που καθορίζονται από τον ΟΠΕΚ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους  που συμμετέχουν  στις συνομιλίες.

www.worldnergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης