Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aramco: Μετοχές σε χαμηλότερες τιμές για τους Σαουδάραβες επενδυτές

tags :
Aramco: Μετοχές σε χαμηλότερες τιμές για τους Σαουδάραβες επενδυτές
Η Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί παραδοσιακά τις πωλήσεις μετοχών για την αναδιανομή του πλούτου - Η Aramco εξετάσει την εισαγωγή στις αγορές του Ριάντ των  ΗΠΑ και του Η.Β.
Η Saudi Arabian Oil Co, ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή στον κόσμο, αλλά παράλληλα εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει μετοχές σε χαμηλότερες τιμές στους τοπικούς επενδυτές.
Η εταιρεία πετρελαίου αναζητά τρόπους για να δομήσει την προσφορά σε διάφορα επίπεδα, επιτρέποντας στους τοπικούς αγοραστές να αποκτήσουν μετοχές σε χαμηλότερη τιμή από ό,τι οι διεθνείς επενδυτές, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Οι μετοχές των εταιρειών που ανήκουν στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παραδοσιακά προσφέρουν στους ντόπιους, μετοχές ονομαστικής αξίας περίπου 10 Riyals ($ 2,67) η κάθε μία - συνήθως πολύ κάτω από την πραγματική αξία τους.
 Η ρυθμιστική αρχή του χρηματιστηρίου το περασμένο έτος ενέκρινε νέους κανόνες για την τιμή στις αρχικές δημόσιες προσφορές με βάση τη ζήτηση.
"Η κυβέρνηση έχει στο παρελθόν χρησιμοποιήσει τη διαδικασία IPO ως τρόπο για την διανομή πλούτου στους υπηκόους της," επισημαίνει ο John Sfakianakis, διευθυντής της οικονομικής έρευνας στο Gulf Research Center.



«Είναι ένας τρόπος να δώσει πίσω στους πολίτες λίγο  από τον πλούτο του κράτους, καθώς ορισμένα πρόσφατα μέτρα έχουν επηρεάσει τα εισοδήματα."
Η Aramco, μελετά την  εισαγωγή της σε αγορές των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ασίας, εκτός από την Ριάντ, και σχεδιάζει να επιλέξει τις τοπικές τράπεζες για την παροχή συμβουλών  όσον αφορά την αγορά της Σαουδικής Αραβίας.
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές της εταιρεία  στο πλαίσιο των σχεδίων του πρίγκιπα Mohammed bin Salman που επιδιώκει να δημιουργήσει μεγάλα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια στον κόσμο, με στόχο να μειώσει την εξάρτηση της οικονομίας από τους υδρογονάνθρακες.
Η πώληση θα μπορούσε να φέρει στα ταμεία της Aramco περισσότερα από $ 2.000 δισεκατομμύρια,  δήλωσε ο bin Salman σε συνέντευξη στο Bloomberg.


www.worldnergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης