Επιχειρήσεις

H BHP Billiton ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,2 δισ. δολάρια το β΄ εξάμηνο του 2016

H BHP Billiton ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,2 δισ. δολάρια το β΄ εξάμηνο του 2016
Η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι θα καταβάλει μέρισμα 40 σεντς ανά μετοχή στους μετόχους της, από μόλις 16 σεντς που ήταν το μέρισμα το β΄ εξάμηνο του 2015.
Ο Αγγλο-Αυστραλιανός μεταλλευτικός κολοσσός BHP Billiton σημείωσε μια τεράστια μεταστροφή από τις απώλειες στα κέρδη τους τελευταίους έξι μήνες του 2016, χάρη στην αύξηση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 3,2 δισ. δολάρια το β΄ εξάμηνο του 2016, σε σύγκριση με ζημίες ύψους 5,7 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο το 2015.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη, ότι θα καταβάλει μέρισμα 40 σεντς ανά μετοχή στους μετόχους της, από μόλις 16 σεντς που ήταν το μέρισμα το β΄ εξάμηνο του 2015.
Το αποτέλεσμα αυτό είναι καλύτερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν, ότι το μέρισμα του β΄ εξαμήνου του 2016 θα ανερχόταν στα 30 σεντς ανά μετοχή.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Andrew Mackenzie σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της BHP Billiton δήλωσε, ότι «αυτό είναι ένα ισχυρό αποτέλεσμα μετά από αρκετά χρόνια και οφείλεται στην προσέγγιση μας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και τον επανασχεδιασμό του χαρτοφυλακίου μας και του μοντέλου λειτουργίας μας».
Τόνισε ακόμη, ότι «είμαστε σίγουροι για την μακροπρόθεσμη προοπτική των εμπορευμάτων μας, ιδίως του πετρελαίου, καθώς οι αγορές αναμένεται να εξισορροπηθούν στο εγγύς μέλλον και του χαλκού για τον οποίο αναμένουμε, ότι θα προκύψει ένα έλλειμμα στις αρχές της δεκαετίας του 2020».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης