Επιχειρήσεις

Υπερδιπλασιασμός των κερδών της Anglo American - Τι δήλωσε ο CEO για τον Trump

Υπερδιπλασιασμός των κερδών της Anglo American - Τι δήλωσε ο CEO για τον Trump
H εταιρεία ανακοίνωσε μείωση του καθαρού δανεισμού και δήλωσε, ότι θα επαναλάβει τις πληρωμές μερισμάτων έως το τέλος του 2017.
Η Anglo American ανακοίνωσε σήμερα (21/2) ότι αυξήθηκαν 25% τα ετήσια κέρδη της προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) το 2016, όπως μεταδίδει το Reuters.
Tα κέρδη ανά μετοχή υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,72 δολάρια ανά μετοχή - οι αναλυτές ανέμεναν 1,39 - από 0,64 δολ κατά την προηγούμενη χρήση.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση 34% του καθαρού δανεισμού και δήλωσε, ότι θα επαναλάβει τις πληρωμές μερισμάτων έως το τέλος του 2017.
Η εταιρεία ανέστειλε από τα τέλη του 2015 την απονομή μερίσματος, λόγω της τεράστιας πτώσης των τιμών βασικών προϊόντων.
Για να καλύψει δε τον ισολογισμό της, η Anglo American είχε ανακοινώσει ένα σημαντικό σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Σήμερα ανακοίνωσε, ότι θα διατηρήσει την εστίασή της «σε υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία με μεγάλη διάρκεια ζωής» και ότι οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για απομόχλευση δεν είναι πλέον αναγκαίες.
Ο όμιλος έχει ρευστοποιήσει αssets για να μειώσει τον δανεισμό του στα 8,5 δισ δολάρια από 10 δισ και επικεντρώνεται τώρα σε τρία commodities: Τον χαλκό, την πλατίνα και τα διαμάντια.
Ο CEO M.Catifani δήλωσε στο Bloomberg για τον Donald Trump:
Ο,τι θα κάνει σε σχέση με την ανάπτυξη των υποδομών για την αμερικανική οικονομία είναι πολύ καλό.
Για τα άλλα δεν θα ήθελα να σχολιάσω.
Το ελεύθερο εμπόριο πάντως είναι ο καταλύτης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης