Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Saudi Aramco μπαίνει δυναμικά στην αγορά λιπαντικών με το εμπορική της σήμα

Η Saudi Aramco μπαίνει δυναμικά στην αγορά λιπαντικών με το εμπορική της σήμα
Η σαουδαραβική εταιρεία επιδιώκει ενεργό συμμετοχή στην αγορά βασικών ελαίων ως μέρος της στρατηγικής της για την ολοκλήρωση των κατάντη δραστηριοτήτων της.
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, η κρατική σαουδαραβική Saudi Aramco, σκοπεύει να εισέλθει στο κλάδο των λιπαντικών στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την βελτιστοποίηση της αξίας των υποπροϊόντων πετρελαίου και της ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της στους τομείς της διύλισης και των χημικών προϊόντων, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία ενσωματώνει τις κατάντη δραστηριότητές της στην διύλιση και την εμπορία και σε αυτή τη διαδικασία όπως επισημαίνει, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο τα πετροχημικά και τα διαφοροποιημένα προϊόντα.
Τα βασικά έλαια που παράγονται από τη διύλιση του πετρελαίου και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των λιπαντικών γράσων, των λαδιών κινητήρων και των υγρών επεξεργασίας μετάλλων.
Η Saudi Aramco μπορεί να μην είχε μέχρι τώρα άμεση ίδια εμπλοκή στον τομέα των βασικών ελαίων, ωστόσο έχει εμπειρία στον τομέα μέσω κοινοπραξιών της.
Όπως δήλωσε άλλωστε ο αντιπρόεδρος διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρείας, Said Al-Hadrami, «θα αξιοποιήσουμε την τεράστια εμπειρία στον κλάδο του βασικών πετρελαϊκών ελαίων μέσα από τις θυγατρικές μας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα εδώ και δεκαετίες».
Στην ανακοίνωσή της η Saudi Aramco δημοσιοποίησε και την εμπορική έναρξη τριών προϊόντων βασικών ελαίων με το σήμα της, τα aramcoDURA, aramcoPRIMA και aramcoULTRA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης