Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δηλώνει «θύμα» πολιτικής αντιπαράθεσης και δεν παραιτείται από τον ΑΔΜΗΕ ο Γ. Μπλάνας

Δηλώνει «θύμα» πολιτικής αντιπαράθεσης και δεν παραιτείται από τον ΑΔΜΗΕ ο Γ. Μπλάνας
Υποστηρίζει, ότι στοχοποιήθηκε με σκοπό «την παρεμπόδιση και ανατροπή της υπό εξέλιξη διαδικασίας του Ιδιοκτησιακού Διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου να επαναφέρει τις επιλογές παλαιότερων κυβερνήσεων για πλήρη εκχώρηση της Εταιρείας».
Για άδικη και συκοφαντική επίθεση σε βάρος του με αναληθείς κατηγορίες από τα μέσα ενημέρωσης και την αντιπολίτευση για την υπόθεση της αύξησης της αμοιβής του στην εταιρεία, κάνει λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μπλάνας σε γραπτή του δήλωση.
Ο κ. Μπλάνας υποστηρίζει, ότι στοχοποιήθηκε με σκοπό «την παρεμπόδιση και ανατροπή της υπό εξέλιξη διαδικασίας του Ιδιοκτησιακού Διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου να επαναφέρει τις επιλογές παλαιότερων κυβερνήσεων για πλήρη εκχώρηση της Εταιρείας και του δημοσίου πλούτου σε ιδιώτη επενδυτή».
Στρέφεται δε -χωρίς να τους κατονομάζει- και κατά και των πολιτικών του προϊσταμένων, οι οποίοι όπως αναφέρει «παρά το γεγονός ότι τελούσαν σε πλήρη γνώση της νομιμότητας των φερόμενων ως “μη νόμιμων αποδοχών” μου και παρά το γεγονός ότι έθεσα στη διάθεσή τους πληθώρα στοιχείων και εγγράφων, που επιβεβαιώνουν την απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια όλων των ενεργειών μου, αδράνησαν πλήρως, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται επί πολλές ημέρες η διαπόμπευση εμού και της οικογένειάς μου».
Επαναλαμβάνει ότι η αναπροσαρμογή της αμοιβής του έγινε νόμιμα με βάση τη σύμβασή του και «μετά την κατάργηση του ανωτάτου ορίου αποδοχών των δημοσίων επιχειρήσεων του Κεφαλαίου Β’ του Ν. 3429/2005, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 28 του Ν. 4354/2015, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από την 01-01-2016».
Δηλώνει ότι το παραπάνω το γνώριζαν έχοντας το εγκρίνει τόσο η Γενική Συνέλευση του ΑΔΜΗΕ από τον Ιούνιο του 2016, όσο και το Εποπτικό Συμβούλιο από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Καταλήγοντας τονίζει, ότι «η συκοφαντική επερώτηση (σ.σ. του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Σκρέκα), τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν και τα φίλια πυρά δεν με σκιάζουν και δεν θα με οδηγήσουν σε άτακτη και αδικαιολόγητη υπαναχώρησή μου από τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης