Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποφασισμένος να αξιοποιήσει τα 2,5 χιλιάδες «παροπλισμένα» στελέχη της ΔΕΗ ο πρόεδρός της Παναγιωτάκης

Αποφασισμένος να αξιοποιήσει τα 2,5 χιλιάδες «παροπλισμένα» στελέχη της ΔΕΗ ο πρόεδρός της Παναγιωτάκης
Ο πρόεδρος της επιχείρησης επιδιώκει να αναμορφώσει και να εκσυγχρονίσει το σύστημα αξιολόγησης των στελεχών που ισχύει εδώ και μισό αιώνα
Μια βαθιά τομή στη διοικητική λειτουργία της ΔΕΗ θα επιχειρήσει η διοίκηση του κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη στο πλαίσιο του προσωπικού του οράματος για μια σύγχρονη ΔΕΗ που θα λειτουργεί με εταιρικά χαρακτηριστικά και θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της αγοράς ηλεκτρισμού.
Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη επεξεργαστεί την αναμόρφωση του αναχρονιστικού συστήματος αξιολόγησης των στελεχών της επιχείρησης που έρχεται από το 1967 και αναμένεται να υποβάλλει σχετική εισήγηση στο διοικητικό συμβούλιο, πιθανότατα και στη σημερινή του (9/2) συνεδρίαση.
Βασικός στόχος του νέου συστήματος αξιολόγησης είναι η αξιοποίηση των 2,5 χιλιάδων περίπου στελεχών της επιχείρησης, αριθμός που προέκυψε από την πολιτική των “ψυγείων” που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια ως αποτέλεσμα των πολιτικών παρεμβάσεων.
Είναι ενδεικτικό ότι ο αριθμός των στελεχών έχει ξεπεράσει τις 2,5 χιλιάδες με αριθμό εργαζομένων 36 χιλιάδων, όταν τα στελέχη ήταν μόλις 1.000 με υπερδιπλάσιο αριθμό εργαζομένων.

Κατάρτιση στελεχών με στόχο την ανέλιξή τους

Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει κατάρτιση των στελεχών ανάλογα με την ειδικότητα που κατέχουν και σε συνδυασμό με τις ανάγκες της επιχείρησης και σταδιακή αναβάθμισή τους βάσει αξιολογικών κριτηρίων και απόφασης ενός ανώτατου διοικητικού οργάνου.
Η σταδιακή αναβάθμιση θα συνοδεύεται και με επίδομα, ως κίνητρο ανέλιξης για τα στελέχη.  
Το νέο σύστημα αξιολόγησης στελεχών εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό αναβάθμισης της διοικητικής λειτουργίας της ΔΕΗ σε όλα τα επίπεδα, με καθοριστικό βήμα την αναδιοργάνωση στην κατεύθυνση δημιουργίας ευέλικτης και αποδοτικής οργανωτικής δομής.
Η διοίκηση της ΔΕΗ, όπως ο ίδιος ο κ. Παναγιωτάκης προανήγγειλε στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, θα επιδιώξει και την αναβάθμιση της διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού με στόχο την βέλτιστη αξιοποίησή τους.
Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού από νεότερους επιστήμονες στους οποίους θα μεταλαμπαδευτεί η γνώση και η εμπειρία που διαθέτει το υφιστάμενο προσωπικό της ΔΕΗ πριν αποχωρήσει λόγω ηλικίας από την επιχείρηση, αφού ο μέσος όρος ξεπερνάει τα 52 έτη, είναι στις βασικές προτεραιότητες του κ. Παναγιωτάκη.
Στο στόχο αυτό θα συμβάλλει και η πολιτική της αποχώρησης έναντι μπόνους εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, διαδικασία που τέθηκε σε εφαρμογή από φέτος για 200 άτομα και αφορά συνολικά 1.000 εργαζόμενους για τα αμέσως επόμενα χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης