Επιχειρήσεις

Η Saudi Aramco επέλεξε την Moelis ως σύμβουλο για την είσοδό της μετοχής της στη Wall Street

Η Saudi Aramco επέλεξε την Moelis ως σύμβουλο για την είσοδό της μετοχής της στη Wall Street
Σύμφωνα με το Bloomberg, το ύψος των συναλλαγών των μετοχών της Saudi Aramco αναμένεται να φθάσει τα 100 δισ. δολάρια.
Η Νο1 πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο Saudi Arabian Oil Co., γνωστή ως Saudi Aramco, προσέλαβε την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Moelis & Co. Ως σύμβουλο της σχετικά με την αρχική δημόσια εγγραφή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Η Aramco είχε πλησιάσει τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του κόσμου τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να επιλέξει αυτόν που θα λειτουργήσει συμβουλευτικά στην Σαουδαραβική εταιρεία για την είσοδό της και την πώληση μετοχών της στο μεγαλύτερο Χρηματιστήριο του κόσμου.
Σύμφωνα με το Bloomberg πάντως, εκπρόσωπος της Moelis αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, ενώ ο εκπρόσωπος της Aramco δεν έχει απαντήσει προς το παρόν.
Η Σαουδική Αραβία έχει ως στόχο να πουλήσει λιγότερο από το 5% των μετοχών της εταιρείας, στο πλαίσιο του σχεδίου του αναπληρωτή πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, να δημιουργήσει τα μεγαλύτερα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια στον κόσμο και να μειώσει την εξάρτηση της οικονομίας της χώρας από τους υδρογονάνθρακες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το ύψος των συναλλαγών των μετοχών της Saudi Aramco αναμένεται να φθάσει τα 100 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ των 25 δισ. δολαρίων που κατέγραψε η είσοδος στη Wall Street της Κινεζικής Alibaba Group Holding Ltd. το 2014.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης