Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ήρων, Elpedison και Protergia εξασφάλισαν τις μεγαλύτερες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από τη δημοπρασία ΝΟΜΕ

Ήρων, Elpedison και Protergia εξασφάλισαν τις μεγαλύτερες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από τη δημοπρασία ΝΟΜΕ
Η τιμή στην οποία αγόρασαν οι τρεις πάροχοι ανήθλε στα 41,05 - 41,06 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Το υψηλότερο τίμημα κατέβαλε η ΟΤΕ Ακίνητα που αγόρασε 9 MWh έναντι 41,14 ευρώ τη μία
Οι πρώτες σε μερίδια αγοράς εταιρίες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της προχθεσινής δημοπρασίας τύπου ΝΟΜΕ αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν σημαντικές ποσότητες ηλεκτρισμού σε σταθερή τιμή για ένα χρόνο, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις να συνεχίσουν ομαλά την τροφοδοσία του πελατολογίου τους αλλά και να προχωρήσουν σε κινήσεις επέκτασης στην αγορά.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τη μεγαλύτερη από τις ποσότητες που διατέθηκαν στη δημοπρασία, δηλαδή 33 MWh/h εξασφάλισε ο Ήρωνας έναντι 41,05 ευρώ/ MWh.
Σημειώνεται ότι ο Ήρωνας σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ, τα οποία αφορούν το μερίδιο των εταιριών κατά τον Δεκέμβριο του 2016 βρισκόταν στην τρίτη θέση με συνολικό μερίδιο 2,35% (0,74% στη Χαμηλή Τάση και 1,61% στη Μέση.
Στη δημοπρασία από πλευράς ποσότητας που εξασφάλισε, δεύτερη ήταν η Elpedison με 31 MWh/h έναντι 41,06 ευρώ/ MWh.
Δεύτερη ήταν η  Elpediosn και στην κατάταξη όσον αφορά το μερίδιο αγοράς το Δεκέμβριο με 2,42% (1,19% στη Χαμηλή Τάση, 1,07% στη Μέση και 0,16% στην Υψηλή).  
Η Protergia που το Δεκέμβριο ήταν η πρώτη μεταξύ των ιδιωτικών εταιριών ως προς το μερίδιο αγοράς αφού κατείχε το 2,69% (1,11% στη Χαμηλή Τάση και 1,58% στη Μέση), στη δημοπρασία πήρε 20 MWh έναντι 41,05 ευρώ/ MWh.
Σημαντική ποσότητα και συγκεκριμένα 16 MWh έναντι 41,06 ευρώ/ MWh, εξασφάλισε και η Green, ενώ στη μεσαία κατηγορία ακολουθούν η WATT & VOLT με 10 MWh/h έναντι 41,1 ευρώ/ MWh και η ΟΤΕ Ακίνητα με 9 MWh έναντι 41,14 ευρώ/ MWh.
Σημειώνεται ότι η ΟΤΕ Ακίνητα αγόρασε στην ακριβότερη τιμή της δημοπρασίας.
Από 6 MWh/h εξασφάλισαν οι NRG TRADING, η VOLTERRA και η νεοεισερχομένη στην αγορά KEN Παραγωγή και Εμπορία Ενεργειακών Προϊόντων του ομίλου Καράτζη.
Οι τρεις εταιρίες αγόρασαν στα 41,05 ευρώ/ MWh.
Η εταιρία Volton εξασφάλισε 4 MWh έναντι 41,05 ευρώ /MWh ενώ η Economic Growth 3 MWh έναντι 41.06 ευρώ / MWh.
Τη μικρότερη από τις ποσότητες που διατέθηκαν δηλαδή μόλις 1 MWh έναντι 41.06 ευρώ / MWh την πήρε η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν ενώ εκτός έμειναν τα ΕΛΤΑ και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης