Επιχειρήσεις

Την πέμπτη γεώτρηση στο κοίτασμα του Πρίνου ξεκίνησε η Energean Oil

Την πέμπτη γεώτρηση στο κοίτασμα του Πρίνου ξεκίνησε η Energean Oil
Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας προβλέπει την πραγματοποίηση συνολικά 15 γεωτρήσεων, οι τέσσερις εκ των οποίων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί
Ξεκίνησε η πέμπτη γεώτρηση της Energean Oil  στην περιοχή του Πρίνου Καβάλας.
Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο Athens Energy Forum.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η γεώτρηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Energean, το οποίο προβλέπει την πραγματοποίηση συνολικά 15 γεωτρήσεων, οι τέσσερις από τις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί ήδη τριπλασιάζοντας την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου, η οποία κινείται κοντά στις 5.000 βαρέλια.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος ανέρχεται σε 200 εκατ.  ευρώ
Οι γεωτρήσεις που ολοκληρώθηκαν και η ερμηνεία των στοιχείων που προέκυψαν από αυτές, οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο Πρίνος διαθέτει περί τα 40 εκατ. βαρέλια αποθέματα (έναντι εκτίμησης για 30 εκατ. βαρέλια προ διετίας).
Πρέπει να σημειωθεί ότι η παραγωγή του Πρίνου ανήλθε το 2016 σε 1,3 εκατ βαρέλια πετρελαίου, έναντι 540.000 βαρελιών το 2015.  
Σε ότι αφορά το υπόλοιπο ερευνητικό πρόγραμμα της Energean, ο κ. Γόντικας σημείωσε ότι σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες στα Ιωάννινα ενώ αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με το δημόσιο για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης