Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Eni διερευνά τις προοπτικές ανάπτυξης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Ιράκ

Η Eni διερευνά τις προοπτικές ανάπτυξης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Ιράκ
Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πετρελαίου του Ιράκ για τις προοπτικές του πετρελαϊκού κλάδου της χώρας είχε ο CEO της Ιταλικής εταιρείας.
Στη Βαγδάτη βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιταλικής ενεργειακής εταιρείας Eni, Claudio Descalzi, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Haydar al-Abadi και τον υπουργό Πετρελαίου της χώρας Jabbar al-Luaibi, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης του πετρελαϊκού κλάδου στο Ιράκ.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σύμφωνα με την εταιρεία στις δραστηριότητες του πεδίου Zubair, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα, το οποίο σήμερα λειτουργεί από την Eni.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Eni ξεκίνησε τις επιχειρήσεις επεξεργασίας πετρελαίου, φυσικού αερίου και νερού με τρία εργοστάσια νέας γενιάς και με την αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.
Με τα έργα αυτά η εταιρεία αύξησε την δυναμικότητα επεξεργασίας πετρελαίου και φυσικού αερίου από το κοίτασμα Zubair σε περίπου 650.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
Επιπλέον, έχει αρχίσει η κατασκευή μιας ακόμη μονάδας επεξεργασίας πετρελαίου με χωρητικότητα άλλων 200.000 βαρελιών την ημέρα.
Η Ιταλική εταιρεία αναφέρει ακόμη, ότι από την έναρξη των δραστηριοτήτων της στο Ιράκ έχει υπερδιπλασιάσει την εξόρυξη πετρελαίου από 180.000 βαρέλια ημερησίως σε 420.000 βαρέλια την ημέρα σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης