Επιχειρήσεις

Ευκαιρίες στα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Μέσης Ανατολής αναζητά η Ρωσική Lukoil

Ευκαιρίες στα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Μέσης Ανατολής αναζητά η Ρωσική Lukoil
Ο Gati Al-Jebouri είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι «το Ιράν είναι ο κύριος στόχος μας αυτή τη στιγμή στην περιοχή».
Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας Lukoil αναζητά ευκαιρίες ανάπτυξης στη Μέση Ανατολή, μετά το άνοιγμα του Ιράν προς τις διεθνείς εταιρείες για εκμετάλλευση των πετρελαϊκών του πόρων, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας για τα έργα έρευνας και εξόρυξης στη Μέση Ανατολή.
Ο Gati Al-Jebouri είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι «το Ιράν είναι ο κύριος στόχος μας αυτή τη στιγμή στην περιοχή».
Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί στην περιοχή, μετά την διαπίστωση από τη συμμετοχή της σε υφιστάμενες επιχειρήσεις στο Ιράκ και την Αίγυπτο, ότι το κόστος παραγωγής είναι τόσο χαμηλό, όσο στη Ρωσία.
Η Lukoil βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κρατική ιρανική εταιρεία National Iranian Oil Co. για τις πετρελαιοπηγές στο Ab Teymour και το Mansouri στο δυτικό Ιράν, όπως είπε ο Al-Jebouri.
Είπε ακόμη, ότι ελπίζει πως οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης κατά το α΄ εξάμηνο του 2017, πριν προχωρήσουν σε εμπορικές διαπραγματεύσεις και σε μια εταιρική σχέση.
Στο Ιράκ τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας της Lukoil στην περιοχή Block 10 είναι «πολύ θετικά» σύμφωνα με τον Al-Jebouri και η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει μία ή δύο γεωτρήσεις.
Εκτίμησε δε, ότι η ποιότητα του πετρελαίου πιθανότατα θα είναι παρόμοια με αυτή στο κοντινό πεδίο West Qurna, όπου επίσης η Lukoil λειτουργεί μία γεώτρηση.
Ο Al-Jebouri είπε ακόμη, ότι η Lukoil διερευνά ευκαιρίες στο Αμπού Ντάμπι και το Κουβέιτ.
Αντιθέτως, η εταιρεία επέστρεψε στην Saudi Aramco τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης ενός πεδίου φυσικού αερίου στο Empty Quarter του αραβικού βασιλείου, καθώς δεν βρήκε εμπορικά βιώσιμα αποθέματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης