Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελληνικός Χρυσός: Ξεκινά τον Απρίλιο 2017 η λειτουργία των μεταλλείων Ολυμπιάδας Χαλκιδικής

Ελληνικός Χρυσός: Ξεκινά τον Απρίλιο 2017 η λειτουργία των μεταλλείων Ολυμπιάδας Χαλκιδικής
Για το 2017 προγραμματίζονται επενδύσεις ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μέχρι τώρα έχουν επενδυθεί συνολικά στο έργο από την εταιρία 750 εκατομμύρια δολάρια.
Την έναρξη λειτουργίας των μεταλλείων Ολυμπιάδας Χαλκιδικής προγραμματίζει για τον Απρίλιο του 2017 η εταιρία Ελληνικός Χρυσός, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρίας σε ενημερωτική εκδήλωση, τονίζοντας ότι απομένουν λίγες τυπικές άδειες για την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας.
Τα επίσημα εγκαίνια πρόκειται να γίνουν τον Ιούνιο του 2017, σε τελετή στην οποία θα προσκληθούν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Με την έναρξη λειτουργίας των μεταλλείων Ολυμπιάδας θα επαναληφθεί ύστερα από 22 χρόνια η παραγωγή χρυσού από τη χώρα μας, ενώ όπως επισημαίνει η Ελληνικός Χρυσός, από κοινού τα μεταλλεία Ολυμπιάδας και Σκουριών «μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής χρυσού στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Μεταξύ 2017 και 2022 η παραγωγή από την Ολυμπιάδα υπολογίζεται στις 72.000 ουγκιές χρυσού ετησίως, συν 55.000 ουγκιές που υπολογίζεται η παραγωγή λοιπών μετάλλων.
Μετά το 2022 η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σε 170.000 ουγκιές ετησίως.
Η παραγωγή στις Σκουριές αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 και ως το 2027 αναμένεται να παραχθούν συνολικά 1,4 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού και 620 εκατομμύρια τόνοι χαλκού.
Αναφερόμενοι στη μακρόχρονη διαμάχη που σχετίζεται με την αδειοδότηση της μεταλλουργικής μονάδας flash smelting, οι ίδιοι τόνισαν, ότι επιδιώκουν επίλυση της διαφοράς με τεχνικό διάλογο και όχι με δικαστικές διαμάχες.
Όπως είναι γνωστό, η τεχνική μελέτη για τη μονάδα έχει απορριφθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως και η αίτηση θεραπείας που υπέβαλε η εταιρία, η οποία έχει προσφύγει τώρα και για το συγκεκριμένο θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τα στελέχη της εταιρίας εκτιμούν, ότι μέσα στη χρονιά η δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας, σε εταιρίες που αναλαμβάνουν εργασίες ως υπεργολάβοι.
Ανέφεραν επίσης, ότι για το 2017 προγραμματίζονται επενδύσεις ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μέχρι τώρα έχουν επενδυθεί συνολικά στο έργο από την εταιρία 750 εκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης