Επιχειρήσεις

Η Tata επενδύει σε έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου της Swan Energy

tags :
Η Tata επενδύει σε έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου της Swan Energy
Είναι η πρώτη επένδυση του Ομίλου Tata στην αγορά φυσικού αερίου
H Tata Realty and Infrastructure Ltd (TRIL) απέκτησε το 10%  των μετοχών   (867 εκ. δολαρίων) πλωτού τερματικού σταθμού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου που δημιούργησε η  Nikhil Merchant της Swan Energy στο Gujarat στην Ινδία.
Αυτή είναι η πρώτη επένδυση του Ομίλου Tata στην αγορά φυσικού αερίου και επίσης είναι η πρώτη επενδυτική απόφαση του Ν. Chandrasekaran από τότε που ανέλαβε επικεφαλής του ομίλου.
Το TRIL ιδρύθηκε το 2007 για να συνεχίσει τις ευκαιρίες στους τομείς των ακινήτων και των υποδομών. Είναι μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της Tata Sons, που ανήκει στον Όμιλο Tata.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Swan Energy η εκδήλωση ενδιαφέροντος (EOI) έχει κατατεθεί από την TRIL "δείχνει την προθυμία της να επενδύσει έως και το 10% του μετοχικού κεφαλαίου».
Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας πλωτής μονάδα επαναεριοποίησης (FSRU) κοντά στο Gujarat.
Η πολιτειακή κυβέρνηση ου Gujarat έχει λάβει 26% ποσοστό συμμετοχής στο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Οι κρατικές εταιρείες Oil and Natural Gas Corp (ONGC), Indian Oil Corp (IOC) και Bharat Petroleum Corp Ltd (BPCL έχουν ήδη κλείσει το 60% της χωρητικότητας  των 5.000.000 τόνων τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης