Επιχειρήσεις

Η McDermott κέρδισε έργο της Saudi Aramco στα πεδία Safaniya και Zuluf της Σαουδικής Αραβίας

Η McDermott κέρδισε έργο της Saudi Aramco στα πεδία Safaniya και Zuluf της Σαουδικής Αραβίας
Το πεδίο Safaniya, που βρίσκεται περίπου 125 μίλια (201 χιλιόμετρα) βόρεια του Νταχράν στο Περσικό Κόλπο, είναι σήμερα το μεγαλύτερο υπεράκτιο πεδίο πετρελαίου στον κόσμο
Η McDermott International, Inc. υπέγραψε σύμβαση με την Saudi Aramco για την παροχή  υπηρεσιών μηχανικής, προμήθειας, κατασκευής και εγκατάστασης (EPCI) στα υπερακτια πεδία  Safaniya και Zuluf στη Σαουδική Αραβία.
Το έργο  είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος για την αντικατάσταση των γερασμένων εγκαταστάσεων στις πλατφόρμες με στόχο να ενισχυθεί το δυναμικό των πεδίων.
Η σύμβαση περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την προμήθεια, κατασκευή, μεταφορά, εγκατάσταση, δοκιμή και θέση σε λειτουργία εννέα ολισθήσεων, καταστρώματα, υποθαλάσσιων αγωγών και καλωδίων καθώς και την κατεδάφιση ορισμένων εγκαταστάσεων, στον τομέα Safaniya.
Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης μία ενιαία πλατφόρμα παρατήρησης και στο Zuluf.
 Η McDermott επίσης πρόσφατα κέρδισε  μια σύμβαση για την παροχή λύσης EPCI fast-track για  τρεις πλατφόρμες παρατήρησης φυσικού αερίου για την Saudi Aramco.
Το πεδίο πετρελαίου Safaniya, που βρίσκεται περίπου 125 μίλια (201 χιλιόμετρα) βόρεια του Νταχράν στο Περσικό Κόλπο, είναι σήμερα το μεγαλύτερο υπεράκτιο πεδίο πετρελαίου στον κόσμο.
Οι  εργασίες της McDermott στον τομέα Safaniya χρονολογούνται από το 1964, με την εγκατάσταση 62 πλατφορμών και ένα μεγάλο αριθμό συνδεδεμένων  αγωγών κορμό.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, η McDermott έχει ασχοληθεί με τρία μεγάλα έργα ηλεκτροκίνησης στον τομέα Safaniya, η οποία περιελάμβανε 13 νέες πλατφόρμες και 34 αναβαθμίσεις και τροποποιήσεις.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η McDermott εγκαθιστά τη μεγαλύτερη πλατφόρμα της  Saudi Aramco 6.600 τόνων και το μεγαλύτερο  καλώδιο παγκοσμίως 230kV σε περίπου 29 μίλια (46,7 χιλιόμετρα).
Οι εργασίες για τη σύμβαση αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο  θα περιλαμβάνεται στα αποτελέσματα  του  τέταρτο τρίμηνο του 2016 της  McDermott

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης