Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aramco: Ζητούνται τράπεζες για να αναλάβουν την μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στον κόσμο

tags :
Aramco: Ζητούνται τράπεζες για να αναλάβουν την μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στον κόσμο
Μεταξύ των υποψηφίων συμβούλων είναι η  Goldman Sachs και η HSBC
Η Saudi Arabian Oil Co. αναζητεί τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group Inc. και της HSBC Holdings Plc για να αναλάβουν συμβουλευτικό ρόλο κατά την αρχική δημόσια προσφορά της, δεδομένου ότι προχωρεί τα σχέδια για την μεγαλύτερη πώληση μετοχών του κόσμου, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα .
Η εταιρεία έχει επίσης στείλει αίτημα για την υποβολή προτάσεων προς τους δανειστές συμπεριλαμβανομένης της Credit Suisse Group AG και  της Morgan Stanley, ανέφεραν πηγές  που ζήτησαν να παραμεινουν ανώνυμες.
Η  Aramco σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δημόσια εγγραφή  το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του 2018  και πρόκειται να επιλέξει τις τράπεζες που θα αναλάβουν το εγχείρημα αργότερα φέτος ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.
H Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να πουλήσει λιγότερο από το 5% της εταιρείας, ως μέρος των σχεδίων του πρίγκιπα Mohammed bin Salman να δημιουργήσει τα μεγαλύτερα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια στον κόσμο, και να μειώσει την εξάρτηση της οικονομίας από τους υδρογονάνθρακες.
Το μέγεθος της πώλησης ανέρχεται σε 100 δις δολάρια , και θα είναι η  μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ, ξεπερνώντας τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια της Alibaba το 2014.
Η JPMorgan Chase & Co. και ο Michael Klein, πρώην τραπεζίτης επενδύσεων της Citigroup Inc. ο οποίος διευθύνει τη δική του συμβουλευτική εταιρεία, έχουν ήδη επιλεγεί για την παροχή συμβουλών σχετικά με τη δημόσια εγγραφή. Ο Klein θα παρέχει στρατηγικές συμβουλέ προς την κυβέρνηση, ενώ η JPMorgan εργάζεται για την προετοιμασία της IPO και μπορεί να είναι μεταξύ των τραπεζών που θα εγγυηθούν την εισαγωγή,.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος  της Aramco Amin Nasser δήλωσε  ότι η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει σε δύο ή τρεις ανταλλαγές και, για να γίνει  η πώληση πιο ελκυστική για τους επενδυτές, η Σαουδική Αραβία θα μειώσει το συνολικό φορολογικό συντελεστή της εταιρείας.
Ο Πρίγκιπας Mohammed’s οραματίζεται την Aramco IPO ως το επίκεντρο του μεγαλύτερου οικονομικού ξεκαθαρίσματος της Σαουδικής Αραβίας από την ίδρυση της χώρας το 1932.
Οι  λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα πωληθεί παραμένουν ασαφείς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης