Επιχειρήσεις

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΗ το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων εργαζομένων

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΗ το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων εργαζομένων
Στόχος της ΔΕΗ μέσω του προγράμματος αυτού είναι να μειωθεί το προσωπικό της κατά περίπου 200 άτομα, εξοικονομώντας 12 έως 13 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων εργαζομένων της επιχείρησης, που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, με την παροχή οικονομικού κινήτρου ύψους 15.000 ευρώ για κάθε έναν από τους εργαζομένους που θα επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν.
Στόχος της ΔΕΗ μέσω του προγράμματος αυτού είναι να μειωθεί το προσωπικό της κατά περίπου 200 άτομα, εξοικονομώντας 12 έως 13 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ., στο πρόγραμμα θα ενταχθούν όσοι εργαζόμενοι υποβάλλουν αίτηση έως τις 30 Απριλίου 2017 υπό δύο προϋποθέσεις: α) ότι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και β) ότι είναι ταυτόχρονα 60 ετών, όταν πρόκειται για εργαζόμενους που εντάσσονται στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών ή 62 ετών όταν υπάγονται στις κοινές διατάξεις και 65 ετών όταν πρόκειται για διευθυντές.
Οι εργαζόμενοι που θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου 2017, θα αποχωρήσουν εντός του Μαΐου του 2017 και θα λάβουν το μπόνους των 15.000 ευρώ.
Όπως προβλέπεται στην απόφαση, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα από την 1η Ιουλίου 2017 να καταγγείλει τις συμβάσεις εργαζομένων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και σε αυτήν την περίπτωση δεν προβλέπεται να δοθεί το μπόνους των 15.000 ευρώ.
Σημειώνεται, ότι τα 15.000 ευρώ αποτελούν την αποζημίωση που λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ σε περίπτωση καταγγελίας σύμβασης.
Ωστόσο στην περίπτωση της ΔΕΗ η αποζημίωση αυτή δεν προβλέπεται και ως εκ τούτου η διοίκηση της επιχείρησης καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ευκαιρία του μπόνους έως τις 30 Απριλίου.
Σημειώνεται επίσης, ότι το προηγούμενο διάστημα είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να προβλεφθεί αποζημίωση και για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Το θέμα έχει συζητηθεί με τον ΥΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης έχουν αυτή τη στιγμή περί τους 700 εργαζομένους της ΔΕΗ χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι το σύνολο αυτό καλύπτει και τις προϋποθέσεις των ορίων ηλικίας που ετέθησαν από το Δ.Σ..
Το Δ.Σ. της ΔΕΗ ενέκρινε εξάλλου την αποχώρηση του κ. Λάζαρου Καραλάζου από την θέση του επικεφαλής της διεύθυνσης εμπορίας και την ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του γενικού διευθυντή εμπορίας η οποία θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για τη ΔΕΗ, θα προκηρυχθεί προκειμένου να καλυφθεί από στέλεχος προερχόμενο από την αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης