Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Halliburton προειδοποιεί για αδυναμία στις διεθνείς αγορές πετρελαίου

tags :
Η Halliburton προειδοποιεί για αδυναμία στις διεθνείς αγορές πετρελαίου
Η καθαρή ζημιά της Halliburton διευρύνθηκε σε 149 εκατ.δολάρια κατά το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, από 28 εκατ. δολάρια  ένα χρόνο νωρίτερα.
Η Halliburton η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος υπηρεσιών κοιτασμάτων πετρελαίου στον κόσμο, προειδοποίησε τη Δευτέρα 23/1/2017 για αδυναμία σε αγορές εκτός της Βορείου Αμερικής, απηχώντας τα σχόλια από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της την Schlumberger την περασμένη εβδομάδα.
Η Halliburton  σύμφωνα με το Reuters ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία προσαρμοσμένα κέρδη καθώς οι παραγωγοί πετρελαίου έθεσαν σε λειτουργία περισσότερα εξέδρες στα πεδία σχιστόλιθου στη Βόρεια Αμερική.
Οι παραγωγοί σχιστόλιθου, που ενθαρρύνονται από την αύξηση των τιμών του αργού, μετά από πτώση για περισσότερο από δύο χρόνια, έχουν προχωρήσει σε γεωτρήσεις  στα περισσότερα πηγάδια στη Βόρεια Αμερική.
"Παρά το θετικό κλίμα γύρω από την αγορά της Βορείου Αμερικής, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο κόσμος μας εξακολουθεί να είναι μια ιστορία με δύο κύκλους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dave Lesar.
«Η αγορά της Βόρειας Αμερικής φαίνεται να έχει στρογγυλεμένη γωνία, αλλά η διεθνής πτωτικός κύκλος εξακολουθεί να παραμένει έξω."
Οι διεθνείς αγορές δεν έχουν ακόμη ανακάμψει με τις περισσότερες πετρελαϊκές εταιρείες να  διστάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες για ακριβές βαθέων υδάτων ώριμες πετρελαιοπηγές.
Η καθαρή ζημιά της Halliburton διευρύνθηκε σε 149 εκατομμύρια δολάρια, ή 17 σεντς ανά μετοχή, κατά το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, από 28 εκατομμύρια δολάρια, ή 3 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.
Το τρέχον τρίμηνο περιλαμβάνονται επιβαρύνσεις ύψους 169 εκατ δολαρίων, σε σύγκριση με 282 εκατ. δολάρια  το προηγούμενο έτος.
Εξαιρουμένων των στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 4 σεντς ανά μετοχή στο τελευταίο τρίμηνο, κερδίζοντας την μέση εκτίμηση των αναλυτών για  2 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με την Thomson Reuters
Τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν 20,9% σε 4,02 δις. δολάρια   έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών  για  4,09 δις. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης