Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο 10% θα επιδιώξει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της η εταιρία Protergia εντός των επομένων δύο ετών

Στο 10% θα επιδιώξει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της η εταιρία Protergia εντός των επομένων δύο ετών
Η εταιρία βρίσκεται ήδη στην πρώτη θέση της κατάταξης μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, με υπερδιπλάσιο ποσοστό σε σχέση με το αντίστοιχο πριν από ένα χρόνο
Υπερδιπλασίασε την πελατειακή της βάση σε διάστημα μόλις 12 μηνών η εταιρία - πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Protergia, η οποία ανήκει στον Όμιλο Μυτιληναίου.
Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς της επιχείρησης ανήλθε τον Δεκέμβριο του 2016 στο 2,69% έναντι 1,02% που κατείχε το 2015, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 163,7%.
Τα πρόσφατα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΛΑΓΗΕ καθιστούν την Protergia στην πρώτη εταιρεία ανάμεσα στους ιδιώτες προμηθευτές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους εμφανίζουν μερίδια αγοράς που κινούνται σε επίπεδα κάτω του 1%.
Στέλεχος της Protergia που μίλησε στο World Energy News ανέφερε ότι ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι το μερίδιο αγοράς της να φθάσει στο 10% στα τέλη του 2018.
Επιδίωξη της εταιρείας είναι ο αριθμός των πελατών της να ξεπεράσει τις 600.000 σε διάστημα δώδεκα μηνών, κάτι που το ίδιο στέλεχος θεωρεί απόλυτα εφικτό.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας βρίσκεται σήμερα σε πρώιμο στάδιο και αναμένονται σημαντικές ανακατατάξεις τα επόμενα χρόνια.

Αποδίδει καρπούς η συνεργασία με την Cosmote

Οφέλη για την επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προήλθαν σε σημαντικό βαθμό από τη συνεργασία που έχει αναπτύξει η Protergia με τον όμιλο Cosmote.
Μέσω αυτής της συνεργασίας, τα προγράμματα του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας πωλούνται από το δίκτυο των 450 καταστημάτων Cosmote και Γερμανός.
Η συνεργασία ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούνιο και ήδη αποδίδει καρπούς.
Ωστόσο, το βασικό πλεονέκτημα της εταιρείας είναι το ανταγωνιστικό τιμολόγιο που προσφέρει στους καταναλωτές έναντι της ΔΕΗ και των υπολοίπων ιδιωτών προμηθευτών.
Το οικιακό της τιμολόγιο για κατανάλωση έως 2.000 Kwh διαμορφώνεται σε 0,0898 ευρώ ανά kwh.  
Η εταιρεία δίνει επιπλέον έκπτωση έως 20% στους καταναλωτές που πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα η τιμή της κιλοβατώρας να διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα και συγκεκριμένα στα 0,0718 ευρώ ανά Kwh.  
Στο σύνολό τους οι ιδιώτες πάροχοι διεκδικούν μερίδιο αγοράς από τη ΔΕΗ, η οποία με τα πρόσφατα στοιχεία δείχνει ισχυρές αντοχές.
Το Δεκέμβριο του 2016 το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ ήταν στο 89,83% έναντι 94,63% που ήταν το Δεκέμβριο του 2015.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός στόχος, βάση της μνημονιακής υποχρέωσης για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, είναι να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ κάτω από 50% ως το 2020, με ενδιάμεσους στόχους - μερίδια 75,24% το Δεκέμβριο 2017, 62,24% το Δεκέμβριο 2018 και 49,24% το Δεκέμβριο 2019. Στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι δεν αρκεί από μόνη της η μνημονιακή υποχρέωση σχετικά με τη μείωση της πελατείας της ΔΕΗ, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους οι ιδιώτες πάροχοι.  
Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι οι εξελίξεις θα επηρεάσουν και τους ίδιους τους εναλλακτικούς παρόχους.     
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης