Επιχειρήσεις

Toshiba: Στα 6 δισ. δολ. θα ανέλθει η απομείωση για την πυρηνική μονάδα

tags :
Toshiba: Στα 6 δισ. δολ. θα ανέλθει  η απομείωση για την πυρηνική μονάδα
Αρχικά  είχαν εκτιμήσει το μέγεθος της απομείωσης στα 4,4 δισ. δολάρια, ωστόσο ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως οι εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 6 δισ. δολάρια,
Η  Toshiba  αναμένεται να ανακοινώσει μεγαλύτερη του αναμενόμενου απομείωση για τις πυρηνικές δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 6 δισ. δολάρια.
Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται η πώληση μεριδίου των δραστηριοτήτων της στον τομέα των chips, στην Western Digital Corp.
Σύμφωνα με  το Reuters, στελέχη της Toshiba συναντήθηκαν με εκπροσώπους ορισμένων εκ των βασικών τραπεζών που τη χρηματοδοτούν για να συζητήσουν μια πιθανή στήριξη, ενώ η εταιρεία φέρεται να έχει επίσης προσεγγίσει την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Ιαπωνίας για βοήθεια.
Η Toshiba, μετά το λογιστικό σκάνδαλο, δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα πέρυσι, όταν φάνηκε πως θα έπρεπε να προχωρήσει σε απομείωση αυξήσεων κόστους σε έργα τα οποία χειρίζονταν αμερικανική εταιρεία κατασκευής πυρηνικών μονάδων, την οποία είχε εξαγοράσει πρόσφατα το τμήμα Westinghouse της Toshiba.
Πηγές ανέφεραν ότι  είχαν αρχικά εκτιμήσει πως το μέγεθος της απομείωσης θα ξεπερνούσε τα 4,4 δισ. δολάρια, ωστόσο ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως οι εκτιμήσεις αυτές ξεπερνούν τώρα τα 6 δισ. δολάρια, εν μέρει λόγω των μη ευνοϊκών συναλλαγματικών ισοτιμών.
Η Toshiba δήλωσε πως δεν έχει ακόμα καθορίσει το ύψος της απομείωσης, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα της συνάντησης με τις τράπεζες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης