Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΜΕΤΚΑ: Στρατηγική συμμαχία με την IPS στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου (Off-Grid)

ΜΕΤΚΑ: Στρατηγική συμμαχία με την IPS στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου (Off-Grid)
Η METKA θα γίνει στρατηγικός επενδυτής στην IPS με μερίδιο 10% μέσω αύξησης κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ
Tη στρατηγική συνεργασία με την International Power Supply (IPS) κατασκευάστρια του βραβευμένου συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου (off-grid) Exeron ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας η METKA θα γίνει στρατηγικός επενδυτής στην IPS με μερίδιο 10% μέσω αύξησης κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ δίνοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να επεκτείνει σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα καθώς επίσης και να αναπτύξει περαιτέρω την ηγετική θέση της στην παγκόσμια αγορά των εφαρμογών ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου (off-grid).
Επιπλέον η METKA έχει αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα του συστήματος Exeron σε αρκετές από τις υπάρχουσες καθοριστικής σημασίας αγορές που δραστηριοποιείται καθώς και το δικαίωμα προαιρετικής απόκτησης επιπλέον μεριδίου 10% με τον ίδιο μηχανισμό και εισφορά σε μετρητά ενώ η  IPS και η METKA θα αναζητήσουν από κοινού σημαντικές ευκαιρίες ανά τον κόσμο στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου (off-grid).  
Οι εφαρμογές off-grid (εκτός δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος) αντιπροσωπεύουν ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς παραγωγής ενέργειας που βασίζεται στη συνεχή βελτίωση της τεχνολογίας και των τιμών των ηλιακών φωτοβολταϊκών και της αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες.
Στις σημαντικές αυτές εφαρμογές συγκαταλέγονται οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές οι απομακρυσμένες λύσεις ηλεκτροδότησης στο χώρο της παραγωγής πετρελαίου και αερίου και των αντίστοιχων αγωγών καθώς επίσης η ηλεκτροδότηση των κοινοτήτων που δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο (off-grid).

Η ΜΕΤΚΑ

H ΜΕΤΚΑ μέλος του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΜΥΤΙΛ-0,96% είναι ένας κορυφαίος διεθνής κατασκευαστής και μία εταιρεία βιομηχανικής παραγωγής.
Καλύπτει το πλήρες φάσμα της Μελέτης-Προμήθειας-Κατασκευής (EPC) έργων στους τομείς της Ενέργειας και των Υποδομών ενώ ταυτόχρονα διαθέτει σημαντική βάση βιομηχανικής παραγωγής για εφαρμογές μεταλλικών κατασκευών υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Πέρα από την δυναμική της στους τομείς EPC και κατασκευών η ΜΕΤΚΑ αξιοποιεί την βιομηχανική τεχνογνωσία της και την οικονομική δυνατότητα του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ για να χρηματοδοτήσει και να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις για κρίσιμα ενεργειακά έργα διεθνώς.

Η IPS

H International Power Supply A.D. (IPS) με έδρα στη Σόφια της Βουλγαρίας αναπτύσσει κατασκευάζει και προμηθεύει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των οποίων το βραβευμένο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ενέργειας εκτός δικτύου (off-grid) Exeron. Με πορεία 27 ετών τα προϊόντα της εταιρείας διακρίνονται για την πολύ υψηλή αξιοπιστία και διάρκειά τους. Η IPS έχει προμηθεύσει τα υψηλής τεχνολογίας  προϊόντα της σε 50 χώρες και περιφέρειες ανά τον κόσμο με σημαντική εμπειρία σε λύσεις υπό τις πιο σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες – από υψηλότατες θερμοκρασίες ερήμου μέχρι  απομακρυσμένους σταθμούς στην Ανταρκτική.

Το Exeron

Το Exeron πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αρθρωτό σύστημα μετατροπής ενέργειας το οποίο αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από την IPS για εφαρμογές ενέργειας εκτός δικτύου (off-grid). Το σύστημα προσφέρει έξυπνη αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας (ηλιακά φωτοβολταϊκά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ντίζελ σύνδεση σε δίκτυο) και προηγμένη διαχείριση συσσωρευτών για την εξασφάλιση της βέλτιστης χρήσης των διαθέσιμων πόρων. Ο αρθρωτός σχεδιασμός κατανομής φορτίου του Exeron και η τεχνολογία hot plug καθιστά το σύστημα εύκολο στη συντήρηση και πολύ αξιόπιστο κατά τη λειτουργία του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης