Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε Renault και Fiat Chrysler σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε Renault και Fiat Chrysler σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων
Γάλλοι εισαγγελείς εξετάζουν τη Renault και οι βρετανικές αρχές αναζητούν απαντήσεις από τη Fiat Chrysler
Μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές καυσαερίων από την εταιρεία Volkswagen, συνεχίζεται ο έλεγχος Ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών σε ό,τι αφορά τις εκπομπές ντίζελ.
Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι εισαγγελείς εξετάζουν τη Renault και οι βρετανικές αρχές αναζητούν απαντήσεις από τη Fiat Chrysler Automobiles.
Υπενθυμίζεται, ότι η Volkswagen, παραδέχθηκε, ότι, ορισμένα από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα της, ήταν εφοδιασμένα με λογισμικό, που είχε σχεδιαστεί για να κρύψουν τα πραγματικά επίπεδα των εκπομπών τους.
Αποτέλεσμα ήταν τα αυτοκίνητα αυτά να διασπείρουν πολύ υψηλότερα επίπεδα οξειδίου του αζώτου (NOx) στις καθημερινές συνθήκες οδήγησης σε σχέση με τις εργαστηριακές δοκιμές.
Οι μετοχές της Renault μειώθηκαν περισσότερο από 4%, στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα, κατόπιν δηλώσεων πηγών που πρόσκεινται στο γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού, ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για πιθανή εξαπάτηση σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Renault ανακοίνωσε ότι τηρούνται όλοι οι νόμοι σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων, προσθέτοντας ότι τα οχήματα της δεν έχουν λογισμικό που θα τους επέτρεπε να γίνει εξαπάτηση σχετικά με τα στάνταρντ εκπομπών.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη για τη γαλλική αυτοβιομηχανία έρχεται σε συνέχεια των κατηγοριών από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των HΠA (ΕPA), ότι η Fiat Chrysler, όπως και η Volkswagen, ενδεχομένως έκαναν χρήση παράνομου λογισμικού για να κρύψουν την υπέρβαση εκπομπών ντίζελ.
Σχετικά με αυτό το ζήτημα, η Βρετανία δήλωσε ότι αναζητεί πληροφορίες από την EPA.
«Επιδιώκουμε επειγόντως περαιτέρω πληροφορίες από τις ΗΠΑ και την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος και θα πρέπει επίσης να αναζητηθούν πληροφορίες από τον κατασκευαστή σχετικά με τα οχήματα που κυκλοφορούν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε εκπρόσωπος του Τμήματος Μεταφορών της χώρας.
Από πλευράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, απέρριψε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι η Fiat ποτέ δεν προσπάθησε να εξαπατήσει σχετικά με τα στάνταρντ εκπομπών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης