Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμφωνία 75 εκατ. δολ. έκλεισε στη Βραζιλία η ABB για την μεταφορά ενέργειας

Συμφωνία 75 εκατ. δολ. έκλεισε στη Βραζιλία η ABB για την μεταφορά ενέργειας
Ο σύνδεσμος 2.518 χιλιομέτρων (km) θα μεταδώσει καθαρή ενέργεια που παράγεται από τον υποσταθμό Xingu στο βόρειο τμήμα της Βραζιλίας, στον υποσταθμό Rio στα νοτιοανατολικά
Η ΑΒΒ έχει κερδίσει μια παραγγελία αξίας περίπου 75 εκατομμύρια δολαρίων για την παροχή προηγμένων μετασχηματιστών  Belo Monte 800 κιλοβόλτ (kV) άμεσης σχέσης μετάδοσης υπερ-υψηλής τάσης ρεύματος (UHVDC).
Ο σύνδεσμος 2.518 χιλιομέτρων (km) θα μεταδώσει καθαρή ενέργεια που παράγεται από τον υποσταθμό Xingu στο βόρειο τμήμα της Βραζιλίας, στον υποσταθμό Rio στα νοτιοανατολικά.
Θα είναι σε θέση να μεταφέρει μέχρι και 4.000 μεγαβάτ (MW) της ηλεκτρικής ενέργειας - αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των περίπου δέκα εκατομμύρια ανθρώπων.
H παραγγελία έγινε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016.
"Οι τεχνολογίες υπερ-υψηλής τάσης είναι ένας βασικός τομέας εστίασης για το επόμενο επίπεδο της στρατηγικής μας, και οι προηγμένοι μετασχηματιστές μετατροπείς μας καθιστούν  δυνατούς στην ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην μετάδοση καθαρής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις με ελάχιστες απώλειες, αξιόπιστα και αποτελεσματικά», δήλωσε ο Claudio Facchin, Πρόεδρος του τμήματος τροφοδοσίας Grids ΑΒΒ.
«Έχουμε μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στη Βραζιλία και παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη των υποδομών ενέργειας της χώρας."
Οι προμήθειες ABB για τη σύνδεση Belo Monte UHVDC περιλαμβάνουν δεκατέσσερα 400 μεγα-volt-ampere (ΜΥΑ), 400 κιλοβόλτ (kV) μετασχηματιστές μετατροπείς και άλλα συναφή εξοπλισμό.
Οι μετασχηματιστές Converter είναι από τα πιο ζωτικά συστατικά σε ένα σύστημα μεταφοράς, που επιτρέπουν τη σταθερότητα του δικτύου και την αξιοπιστία δύναμη, ενώ ελαχιστοποιεί τις απώλειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης