Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τζάκρη: Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη λειτουργία των κέντρων logistics

Τζάκρη: Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη λειτουργία των κέντρων logistics
Με την απλοποίηση έως το τέλος Νοεμβρίου των διαδικασιών εγκατάστασης και λειτουργίας Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής, στις περισσότερες περιπτώσεις θα αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση έναρξης λειτουργίας προς τις αρμόδιες αρχές.
Με εξαγγελίες από την πλευρά της κυβέρνησης για την Εφοδιαστική Αλυσίδα, αλλά και με τοποθετήσεις από ένα σύνολο 40 ομιλητών, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics «Manage The Change», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Logistics, στις 14 & 15 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τη συμμετοχή 350 και πλέον συνέδρων.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, έκανε σαφή τη στήριξη της κυβέρνησης στην αγορά της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και τόνισε:
«Από πλευράς μας έχουμε ολοκληρώσει τις προτάσεις μας προς τους θεσμούς για την αδειοδότηση και λειτουργία των Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής, τις οποίες και θα συζητήσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μαζί τους.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι πρόταση του υπουργείου, που θεωρούμε ότι θα γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς στη σχετική συζήτηση, είναι η απλοποίηση έως το τέλος Νοεμβρίου των διαδικασιών εγκατάστασης και λειτουργίας Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής, καθώς για την συντριπτική πλειονότητα θα αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση έναρξης λειτουργίας προς τις αρμόδιες Αρχές».
Αναφορικά με τις μεταφορικές υποδομές, σημείωσε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των 7.000 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αποθήκευση και τη διαχείριση φορτίων, καθώς και των 20.000 μεταφορικών εταιρειών, που δημιουργούν έναν κύκλο εργασιών περισσότερων των 2,5 δις. ευρώ, σύμφωνα με τη Eurostat.

Ενίσχυση των αλυσίδων προστιθέμενης αξίας

Ιδιαίτερα θετική ήταν η αντίδραση των συνέδρων στην εξαγγελία της υφυπουργού για ενίσχυση αλυσίδων προστιθέμενης αξίας, την οποία επεξεργάζεται το υπουργείο, ώστε να προταθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση της Eπιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠΑνΕΚ.
Η υφυπουργός έκανε ξεκάθαρο πως γίνεται εθνική προσπάθεια για την ένταξη του εκσυγχρονισμού του στόλου μεταφορών στο αντίστοιχο πρόγραμμα.
Τέλος, αναφερόμενη στη διεθνή εικόνα των ελληνικών logistics, η κυρία Τζάκρη δήλωσε εμφατικά ότι «προωθούμε την εξωστρέφεια και αναδεικνύουμε τον Πειραιά σε διακομετακομιστικό κόμβο διεθνούς εμβέλειας», τονίζοντας ότι σκοπός του υπουργείου είναι η ενίσχυση του outsourcing τόσο στην αποθήκευση όσο και στη μεταφορά, όπου η αναβάθμιση των υπηρεσιών Logistics εξαρτάται και από την αναβάθμιση των μεταφορικών υποδομών, ειδικά αυτών που συνδέονται με τις πύλες εισόδου-εξόδου της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης