Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιοι «πυροβολούν» τη μετοχή της Revoil;

Ποιοι «πυροβολούν» τη μετοχή της Revoil;
Η αναπτυξιακή πορεία και η διεύρυνση του μεριδίου αγοράς της επιχείρησης δεν δικαιολογούν την «πίεση» του τίτλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Έντονες πιέσεις δέχεται το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Revoil στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δημιουργώντας πρόσκαιρη πτώση στην τιμή της.
Στη συνεδρίαση της Τρίτης 10 Ιανουαρίου κατέγραψε απώλειες ύψους 5,26%, με αποτέλεσμα η τιμή της να υποχωρήσει στα 0,36 ευρώ.
Τα τεμάχια που άλλαξαν χέρια έφθασαν τα 14.230 με τους πωλητές να κυριαρχούν μέχρι της λήξης των συναλλαγών.
Η τελευταία τιμή ήταν πώληση 2.151 μετοχών στην τιμή των 0,36 ευρώ.
Δηλαδή η μετοχή έκλεισε με πωλητές.
Οι αγοραστές στην κυριολεξία έχουν εξαφανισθεί από τη μετοχή σε μία στιγμή που η διοίκηση της εταιρείας διευρύνει το δίκτυο της.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Revoil συνεχίζει σταθερά την αναπτυξιακή της πορεία και το τελευταίο τετράμηνο του 2016 πρόσθεσε 15 νέα πρατήρια υγρών καυσίμων στο δίκτυό της, το οποίο αριθμεί πλέον περισσότερα από 540 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα.
Το δε μερίδιο αγοράς της εταιρίας αυξήθηκε στο 10,16% το Νοέμβριο του 2016.
Αξιόπιστη πηγή από την εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους επενδυτές που διατηρούν στο χαρτοφυλάκιο τους τις μετοχές της Revoil με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Να σημειωθεί ότι η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 8,11% όταν ο γενικός δείκτης του Χ.Α καταγραφεί κέρδη 2,61%.

Πρόσκαιρη η «πίεση» του τίτλου
Η ίδια πηγή θεωρεί πρόσκαιρη την «πίεση» που εκδηλώνεται στη μετοχή και εν μέρει τη χαρακτηρίζει τεχνικά δικαιολογημένη, καθώς πρόσφατα είχε σημειώσει άνοδο έως 25% φθάνοντας τα 0,45 ευρώ με λίγα κομμάτια να ανταλλάσσουν χέρια.  
Αναφορικά με την προέλευση των πωλητών θεωρεί ότι πρόκειται για φυσικά πρόσωπα τα οποία πιθανό να αξιοποίησαν την ειδησεογραφία για την ανάπτυξη του δικτύου και προχώρησαν σε τοποθετήσεις, ελπίζοντας ότι θα ακολουθούσαν πιο «ισχυροί παίχτες».
Προσθέτει δε πως όταν τα φυσικά αυτά πρόσωπα αντιλήφθηκαν ότι δεν εμφανίσθηκαν οι «ισχυροί παίκτες» που περίμεναν, τότε προτίμησαν να αποχωρήσουν από τη μετοχή.
Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Ρούσσου που είναι και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας έχει στην κατοχή της το 68% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. Ποσοστό 3% ανήκει σε ξένο θεσμικό επενδυτή,   αντίστοιχο ποσοστό σε εγχώριους θεσμικούς επενδυτές, ενώ οι ίδιες μετοχές της εταιρείας ανέρχονται κοντά στο 3%.
Η  διασπορά της μετοχής φτάνει στο 23% που θεωρείται ικανή να φέρει μια πρόσκαιρη πίεση στη μετοχή.

Νίκος Θεοδωρόπουλος   

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης