Επιχειρήσεις

ΗNRG Energy και JX Nippon Oil κατασκεύασαν την μεγαλύτερη μονάδα δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα

ΗNRG Energy και JX Nippon Oil κατασκεύασαν την μεγαλύτερη μονάδα δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα
Σε συμφωνία με την Hilcorp Energy, η κοινοπραξία NRG-JX Nippon δημιουργεί  αγωγό άνθρακα  80 ιλίων από το  West Ranch Oil Field, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 1930 και παράγει 300 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (BPD).Η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει σε 15.000 βαρέλια την ημέρα μέσα σε τρία χρόνια
Η NRG Energy, Inc. και η JX Nippon Oil & Gas Exploration Corporation ολοκλήρωσαν την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, κόστους 1 δις.δολ  στο Τέξας η οποία διαθέτει εγκατάσταση δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα που χρησιμοποιεί τις εκπομπές από την εξαγωγή αργού από κοντινό κοίτασμα πετρελαίου.
Η εγκατάσταση, η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο, είναι η τελευταία προσπάθεια από τη βιομηχανία παραγωγής ενέργειας για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε συνάρτηση με τις πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, τους επενδυτές και τους καταναλωτές για την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής.
 Η εγκατάσταση δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα θα μπορούσε να γίνει πρότυπο για τη συλλογή CO2 σε υφιστάμενες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα και την Ινδία, σύμφωνα με τους αναλυτές.
 Με την άντληση του υπόγειου CO2 σε εργοστάσια για την εξόρυξη πετρελαίου, το έργο θα μπορούσε να κάμψει τις ανησυχίες των περιβαλλοντολόγων για τις εκπομπές από μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, ενώ, επίσης, χρησιμοποιώντας ένα μηχανισμό χρηματοδότησης – όπως οι πωλήσεις πετρελαίου – να χρηματοδοτηθεί η μακροπρόθεσμη συντήρηση.
Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ χρηματοδοτεί κατά 190 εκατομμύρια δολάρια  την κατασκευή του έργου, και  250 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια η ιαπωνική κυβέρνηση.  Η NRG και η JX Nippon θα μοιραστουν το υπόλοιπο κόστος των  600 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια συμφωνία κοινής επιχείρησης.
Στο απόγειό της, η Thompsons, η εγκατάσταση στο Τέξας θα μπορεί να συλλέγει 1,6 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, περίπου το 90% των εκπομπών από το κοντινό εργοστάσιο ενέργειας της NRG.
Η εγκατάσταση συλλέγει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που είναι γνωστό ως καυσαέριο, μέσω ενός σωλήνα με διάμετρο 16 πόδια και μιας διαδικασίας τεσσάρων βημάτων.
Το εργοστάσιο, κατασκευασμένο από τη Mitsubishi Corp, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 111.000 τόνων CO2 από το άνοιγμα στις 29 Δεκεμβρίου.
Η δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα έχει υπάρξει σε διάφορες μορφές εδώ και δεκαετίες.
Επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όμως, έχουν αγωνιστεί με το τι πρέπει να γίνει το CO2 μόλις συλλέγεται από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής είναι σπάνια κοντά υπόγεια σπήλαια αποθήκευσης ή υπάρχουσες πετρελαιοπηγές.
Μια νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας κόστους 7 δισεκατομμύρια δολαρίων της Southern Co μονάδα στο Kemper, Μισισιπή, που θα ανοίξει αργότερα αυτό το μήνα, θα αλλάζει χημικά τον άνθρακα πριν από τη συλλογή του, με μια διαφορετική διαδικασία από αυτή της  NRG, η οποία συνδέεται με μια υπάρχουσα μονάδα παραγωγής ενέργειας.
Η NRG, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ενέργειας στο Τέξας, και το έργο για το διοξείδιο του άνθρακα δεν θα επηρεάσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
Σε συμφωνία με την Hilcorp Energy, η κοινοπραξία NRG-JX Nippon δημιουργεί  αγωγό άνθρακα  80 ιλίων από το  West Ranch Oil Field, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 1930 και παράγει 300 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (BPD).Η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει σε 15.000 βαρέλια την ημέρα μέσα σε τρία χρόνια, είπε NRG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης