Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δεν ανησυχούν τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας οι νέες ρυθμίσεις της ΔΕΗ προς τους οφειλέτες της

Δεν ανησυχούν τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας οι νέες ρυθμίσεις της ΔΕΗ προς τους οφειλέτες της
Στελέχη των νέων παρόχων υποστηρίζουν πως η αγορά δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα
Καμία απολύτως ανησυχία για τις εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δεν προκαλεί στους ιδιώτες προμηθευτές η απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα ρυθμίσεων προς τους οφειλέτες της.
Μάλιστα, εκτιμούν πως η κίνηση αυτή ενδεχομένως να βοηθήσει ορισμένους καταναλωτές, ιδίως όσους χρωστούν μικροποσά, να διευθετήσουν ευκολότερα τις οικονομικές τους εκκρεμότητες, ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να απευθυνθούν σε κάποιο άλλο προμηθευτή για την εξασφάλιση ηλεκτρικού ρεύματος.
Υπενθυμίζεται πως για να μπορέσει ένας καταναλωτής να αλλάξει πάροχο και να μετακινηθεί σε κάποιον που του προσφέρει φθηνότερες χρεώσεις, θα πρέπει είτε να μην έχει οφειλές είτε να έχει προβεί σε ρύθμιση που την τηρεί.
Σε δήλωσή του στο World Energy News ο Διευθυντής Εμπορικού Τμήματος της εταιρίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας Volterra κ. Γιώργος Παπαγεωργίου αναφέρει πως «η ΔΕΗ προχωρεί σε επέκταση των ευνοϊκών ρυθμίσεων και στους οφειλέτες που μέχρι τώρα δεν τις δικαιούνταν, αλλά δεν βελτιώνει συνολικά τις ρυθμίσεις αυτές».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον καλούνται να διακανονίσουν τις οφειλές τους και οι πελάτες που μέχρι τώρα δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα διακοπής της ηλεκτροδότησης, όπως είναι εκείνοι που χρωστούν ποσά λιγότερα των 1.000  ευρώ, έτσι ώστε να απολαμβάνουν την έκπτωση συνέπειας.
«Πρακτικά η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει εκείνους που δεν τηρούν τους διακανονισμούς να απειλούνται με διακοπή ρεύματος, ανεξάρτητα από το ποσό που οφείλουν», αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου.
Υποστηρίζει δε πως οι νέες ρυθμίσεις της ΔΕΗ δεν επηρεάζουν σημαντικά την ροή πελατών προς τις ιδιωτικές εταιρίες για τους εξής δύο λόγους:
•    Οι εκπτώσεις που προσφέρονται μετά την ένταξη στη νέα ρύθμιση είναι μικρότερες από τις εκπτώσεις που ήδη προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρίες. Σε αρκετές περιπτώσεις, το ποσοστό της έκπτωση μπορεί να είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο της ΔΕΗ.
•    Οι πελάτες που εντάσσονται στις ρυθμίσεις δεν ανήκουν στο target group των περισσότερων ιδιωτικών εταιριών. Επιπλέον, οι ίδιοι οι οφειλέτες συνήθως δεν ενδιαφέρονται να αλλάξουν πάροχο, αφού προσπαθούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον προμηθευτή που ήδη χρησιμοποιούν
Παρόμοια είναι και η εκτίμηση στελέχους έτερης μεγάλης εταιρίας προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
Τονίζει πως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις «κυνηγούν» το υγιές και χωρίς οφειλές πελατολόγιο, οπότε οι όποιες ρυθμίσεις εκ μέρους της ΔΕΗ δεν θα επηρεάσουν τη στρατηγική και τις μελλοντικές κινήσεις τους για την ενίσχυση της παρουσίας τους στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.     

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης