Επιχειρήσεις

"Πράσινο φως" στη κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ - General Electric για την κατασκευή ενεργειακού έργου ΕPC στη Γκάνα

Πρόκειται για μονάδα παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου 200 MW
Το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών κατασκευής μονάδας παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου 200 MW στη Γκάνα έλαβε η κοινοπραξία των εταιριών ΜΕΤΚΑ και General Electric.
Η κοινοπραξία είχε υπογράψει τον περασμένο Μάρτιο με την Amandi Energy τη σύμβαση για τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (EPC) ενός νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Γκάνα, ωστόσο ανέμενε την ολοκλήρωση του χρηματοδοτικού κλεισίματος του έργου προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου.
Εκτός από την κατασκευή, η οποία θα διαρκέσει περί τους 28 μήνες, η κοινοπραξία έχει αναλάβει παράλληλα να θέσει σε λειτουργία της μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Takoradi.
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα, το οποίο υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάριας Αφρικής.
Υπενθυμίζεται πως η ΜΕΤΚΑ είναι μέλος του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και ένας κορυφαίος διεθνής κατασκευαστής - εταιρεία βιομηχανικής παραγωγής. Καλύπτει το πλήρες φάσμα της Μελέτης-Προμήθειας-Κατασκευής (EPC) έργων στους τομείς της Ενέργειας και των Υποδομών, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει σημαντική βάση βιομηχανικής παραγωγής για εφαρμογές μεταλλικών κατασκευών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Σε ότι αφορά στην ιδιοκτήτρια του έργου Amandi Energy, επισημαίνεται πως αυτή ιδρύθηκε από μία κοινοπραξία εργολάβων με εκτεταμένη εμπειρία στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην Γκάνα και σε άλλες περιοχές της Υποσαχάριας Αφρικής (Amandi Ιδρυτής του Ομίλου ή AFG).
Για το έργο Amandi, η AFG, πριν από το χρηματοδοτικό κλείσιμο, έχει συνεργαστεί με τον μέτοχο πλειοψηφίας του έργου Endeavor Energy (Endeavor), μια κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας με έντονη παρουσία στην αγορά της Αφρικής που υποστηρίζεται από την παγκόσμια εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Denham Capital, και με την Aldwych International (Aldwych), ένα ισχυρό εργολάβο, ιδιοκτήτη και διαχειριστή έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Υποσαχάρια Αφρική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης