Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Δανέζικη LM Wind Power κατασκευάζει εργοστάσιο ανεμογεννητριών στην Τουρκία

H Δανέζικη LM Wind Power κατασκευάζει εργοστάσιο ανεμογεννητριών στην Τουρκία
Το εργοστάσιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές Ιουλίου του 2017.
Η Τουρκία θα είναι η 14η χώρα στον κόσμο, στην οποία επενδύει η Δανέζικη εταιρεία κατασκευής λεπίδων ανεμογεννητριών, καθώς κατασκευάζει στην Πέργαμο της Σμύρνης εργοστάσιο, το οποίο μάλιστα θα παράγει τις μεγαλύτερες τελευταίας τεχνολογίας λεπίδες για ανεμογεννήτριες στον κόσμο.
Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ben Malefijt μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu είπε, ότι η εταιρεία επενδύει σε αναπτυσσόμενες αγορές και οικονομίες, όπως η Τουρκία, στην οποία αυξάνεται η ζήτηση για αιολική ενέργεια.
Πρόσθεσε δε, ότι ούτε η απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, ούτε το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων τον τελευταίο καιρό στην γειτονική μας χώρα, κλονίζουν την εμπιστοσύνη της Δανέζικης εταιρείας στην πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Τουρκίας.
Τόνισε μάλιστα, ότι η κατασκευή του εργοστασίου την Πέργαμο της Σμύρνης που ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 προχωρά κανονικά, καθώς όπως τόνισε, παρά τα παραπάνω γεγονότα «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το έργο, έχοντας πίστη στις εξελίξεις και στην αγορά της Τουρκίας».
Υπογράμμισε δε, ότι στο εργοστάσιο της Σμύρνης όπου θα βρουν απασχόληση 650 εργαζόμενοι με υψηλή τεχνολογική κατάρτιση, θα παράγονται οι μεγαλύτερες λεπίδες ανεμογεννητριών τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίες δεν θα προορίζονται μόνο για την αγορά της Τουρκίας, αλλά για τις παγκόσμιες αγορές.
Ο Malefijt σημείωσε ακόμη, ότι «ο πρώτος λόγος που επιλέξαμε την Τουρκία, ήταν επειδή η Τουρκία ήθελε να έρθουμε, επειδή υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και αυτό που είναι πολύ σημαντικό, υπάρχει σταθερότητα».
Τόνισε δε, ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει την επέκταση των επενδύσεων στην Τουρκία.
Το εργοστάσιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές Ιουλίου του 2017.
Θα παρασκευάζει λεπίδες μήκους 63 μέτρων, οι οποίες θα δίνουν την δυνατότητα να παράγει κάθε ανεμογεννήτρια περίπου 3 MW ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης