Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε πώληση περιουσιακών στοιχείων θα προχωρήσει η Chesapeake Energy

Σε πώληση περιουσιακών στοιχείων θα προχωρήσει η Chesapeake Energy
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για μείωση του χρέους της εταιρείας
H Chesapeake Energy κατά πάσα πιθανότητα θα  προσχωρήσει στην πώληση περισσότερων περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια μείωσης του χρέους της δήλωσε ο CEO της εταιρείας Doug Lawler.
Η εταιρεία είδε το χρέος της να διογκώνεται, μετά την μαζική αγοράς γης που πραγματοποιήσε ο δρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Aubrey McClendon κατά τη διάρκεια της περιόδου έκρηξης των γεωτρήσεων πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Η Chesapeake, που υιοθέτησε προηγμένες μεθόδους γεώτρησης για την απελευθέρωση του φυσικού αερίου από σχιστόλιθο rock, έχει κινηθεί επιθετικά για να μειώσει το χρέος της από τότε που ο Lawler ανέλαβε CEO της εταιρείας το 2013.
«Έχουμε 11,3 δισ βαρέλια καθαρών ανακτήσιμων πόρων ως βάση  των περιουσιακών μας στοιχείων. ... Είναι δύσκολο να πραγματοποιήσουμε γεωτρήσεις  και να ολοκληρώσουμε το έργο πιο γρήγορα ό, τι θα θέλαμε. Δεν έχουμε τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου,  ούτε την ταμειακή ροή για να το κάνουμε. Γι 'αυτό και πρόκειται να δούμε την συνέχιση  πρόσθετων πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων, " δήλωσε ο Lawler στο CNBC.



Η Chesapeake αναμένει μείωση του χρέους από επιπλέον 2 δισ. δολάρια σε 3 δισ. δολάρια  κατά τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, είπε. Αυτή η διευθέτηση του χρέους θα περιλαμβάνει την πώληση περιουσιακών στοιχείων, πρόσθεσε.
Η εταιρεία ανακοίνωσε οριστικοποίηση εκποιήσεων 2,5 δις δολαρίων το 2016, ξεπερνώντας ήδη τον στόχο της κατά 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Guggenheim Securities.
Οι μετοχές της Chesapeake έχουν αυξηθεί περισσότερο από 40% το τελευταίο έτος σε περίπου 7 δολάρια ανά μετοχή.
Η μετοχή είδε μια εντυπωσιακή πτώση περισσότερο από 60 δολάρια ανά μετοχή τον Ιούλιο του 2008 σε περίπου 1,50 δολάριο το Φεβρουάριο, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου έπεσαν και η εταιρεία προσπάθησε να βάλει τάξη στα οικονομικά της.
Παρά τις πρόσφατες πωλήσεις, η Chesapeake κατέχει περιουσιακά στοιχεία σε πολλές περιοχές εξόρυξης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ερωτηθείς αν μπορεί να διατηρηθεί αυτό το διάσπαρτο “αποτύπωμα “ ως της  6 δισ. δολαρίων εταιρείας ο Lawler δήλωσε ότι πιστεύει πως οι συμμετοχές  θα δώσουν στην Chesapeake ευελιξία, επιλογές και τη γεωγραφική ποικιλομορφία καθώς  παρέχουν πρόσβαση σε διαφορετικές αγορές.
" Η δύναμη και η αντοχή στο εσωτερικό της Chesapeake είναι στο χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων και των ταλαντούχων εργαζομένων μας», είπε.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης